Kivi proteínový nápoj videorecept

petko3621 - fotkapetko3621, 19. apríla 2015

Recept pochádza z nápadu vyskúšať niečo nové, no proteinový nápoj s kiwi je veľmi horký, preto je vhodný pre tých, ktorý majú radi horké.

2
porcie
5 minút
príprava
Kivi proteínový nápoj (videorecept)
Foto: petko3621

Suroviny

100 ml
250 g
30 g
1/2
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetko spolu premiešame - rozmixujeme - opis je vo videu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo je ten nápoj horký? A ak sa ho dá menej toho proteínu?
tiginko
@evanaaa ja to mám už niekoľkokrát odskúšané - ak skombinuješ kivi alebo ananás s niečím mliečnym, tak ti to zhorkne. Zrejme nejaký enzým, ktorý toto ovocie obsahuje, spôsobí nejakú zvláštnu reakciu, ktorá vyvolá v konečnom dôsledku horkú chuť. Skús si niekedy dať napríklad tvaroh s čerstvým ananásom a určite to ucítiš...
petko3621
presne ako píše tiginko, je to kvôli kiwi a mlieku, ako píšem pod nadpisom chcel som vyskúšať niečo nové doplnené o vitamíny z kiwi, vyskúšal som kto má rád horké zachutí mu. Protein horkú chuť nevytvorí.
evanaaa
Tak už tomu rozumiem, neskúšala som, len kedysi ananás so šľahačkou, alebo banánový či jahodový kokteil, ale tam to asi nepôsobí. A kyslé kiwi by mi s mliekom ani nechutilo.
mundaka
Treba vynechať mlieko a tvaroh a zmixovať len kivi, proteínový prášok a vodu. Bude to tiež proteínový nápoj, aj keď s pomenej proteínmi (ale zase 30 g proteínového prášku už ich má dosť) a nápoj pravdepodobne nebude horký, ale chuť bude nová. :-)
mundaka
Ešte som zabudla dopísať, že vody potom treba pridať 250 - 300 ml... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia