Domáce bravčové rebierko na červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som na obed urobila domáce bravčové rebierko na červenom víne..všetky použité suroviny sú domáce..rebierko som opekala na panvici, aby zostalo úplne šťavnaté..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rebierko som poriadne umyla, osušila a pripravila som si aj slaninu, ktorú som pokrájala na kocočky..
-
2
osolila, okorenila, posypala rascou, pokrájaným cesnakom a posypala červenou mletou paprikou..
-
3
pokrájanú slaninu som dala na panvicu a opiekla..
-
4
slaninu som tam nechala a na ňu som položila rebierko...opiekla z oboch strán a podliala červeným vínom...zakryla pokrievkou a nechala na malom plyne pomaly opekať...aby zostalo šťavnaté...
-
5
rebierko sa opekalo hodinu a bolo úplne krehučké a šťavnaté...kým sa rebierko opekalo, pripravila som si drobné zemiačiky...zostali mi z vyberania také drobné, neviem, prečo sa im nechcelo narásť a takto ich zvyknem ihneď zúžitkovať...povarím ich chvíľku v slanej vode, ošúpem a opečiem na masti do chrumkava..
-
6
k tomuto hlavnému jedlu som podávala veľkú misu zeleninového šalátu. uhorky, paradajky, paprika a cibuľa ...všetko z mojej záhrady...výborný obedík...dobrú chuť..
ved do súťaže sa teraz ani neprihlasuje, vyhodnocuje sa kk. :-)))