Kurací hrniec s hlivami a romaneskom
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 10. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 10. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, opečieme a potom pridáme nakrájanú hlivu. Osolíme, dochutíme rascou a podlejeme vínom.
- 2
Pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme do polomäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.
- 3
Nakoniec pridáme romanesko a všetko spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby dochutíme soľou a posypeme petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené čerstvé zeleninové šaláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu