Kurací hrniec s hlivami a romaneskom

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 10. septembra 2012
Kurací hrniec s hlivami a romaneskom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1000 g
1000 g
450 g
100 g
30 g
2 g
800 g (zelenina podobná karfiolu)
300 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, opečieme a potom pridáme nakrájanú hlivu. Osolíme, dochutíme rascou a podlejeme vínom.

  2. 2

    Pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme do polomäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.

  3. 3

    Nakoniec pridáme romanesko a všetko spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby dochutíme soľou a posypeme petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené čerstvé zeleninové šaláty.

Diskusia k receptu

dukoch
nabudúce ako profesionál skús rozoznať obyčajnú brokolicu od romanesca
kimlo
:-).. naozaj to vyzerá ako brokolica..možno spoliehajú na to že to nerozoznajú hostia hotelovej reštaurácie.. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia