Kurací hrniec s hlivami a romaneskom

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 10. septembra 2012 13:20
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kurací hrniec s hlivami a romaneskomFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1000 g
1000 g
450 g
100 g
30 g
2 g
800 g (zelenina podobná karfiolu)
300 ml
50 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, opečieme a potom pridáme nakrájanú hlivu. Osolíme, dochutíme rascou a podlejeme vínom.

  2. 2

    Pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme do polomäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.

  3. 3

    Nakoniec pridáme romanesko a všetko spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby dochutíme soľou a posypeme petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené čerstvé zeleninové šaláty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist