Parmezánové guľôčky
Parmezánové guľôčky

Bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky

novalim - fotkanovalim, 26. apríla 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky
Foto: novalim

Dobrá správa pre milovníkov polievok. Recept na bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky sa vám bude určite páčiť. Raz ich napečiete a vedzte, že Zobraziť celý popisDobrá správa pre milovníkov polievok. Recept na bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky sa vám bude určite páčiť. Raz ich napečiete a vedzte, že to určite zopakujete. Naša dávka vám vystačí na dva plechy guličiek. Skladovať ich môžete v uzatvárateľnej sklenenej nádobe aj niekoľko dní až týždňov.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-parmezanove-gulicky-do-polievky/

10-12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

250 ml
125 g
60 g (alebo rastlinný tuk)
40 g strúhaný
4 ks
1 ČL
na špičku noža




Postup

  1. 1

    Vodu a maslo (tuk) dáme do stredne veľkého hrnca a zahrievame, až kým sa tuk úplne nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Potom do nej prisypeme múku Promix UNI a varechou rýchlo miešame. Cesto sa spojí dokopy, vznikne mazľavá a lepkavá guľa, ktorá sa odpaľuje od dna hrnca. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame varechou strúhaný parmezán, mleté biele korenie a mletý muškátový oriešok. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Rúru dáme rozohriať na 220 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme celé vajcia, až kým nevznikne hladká kaša. Túto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou (priemer 0,5 cm, alebo z vrecka odstrihneme malý kúsok, aby vznikol otvor s priemerom 0,5 centimetra).

  3. 3

    Na plech vystlaný papierom nanášame malé bodky, o niečo väčšie ako hrášok. Plech pokropíme vodou. Dáme piecť na 17-20 minút, kým sú guľôčky upečené pekne do zlatohneda. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobre upečené parmezánové guľôčky do polievky môžeme uskladniť v sklenenej uzatvárateľnej nádobe.

Diskusia k receptu