Foto: archaa
Na tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak je, ak sa o nich môzeme takmer bezpracne Zobraziť celý popisNa tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak je, ak sa o nich môzeme takmer bezpracne postarat. Napríklad v priebehu prípravy vecere... Výsledok je geniálny :) Ved skúste...
porcie
príprava
Postup
-
1
Pomaranc alebo citrón dobre umyte horúcou vodou, osuste a kôru nastrúhajte. Stavu z neho vytlacte. Pridajte to k jogurtu a asi 5 minút preslahajte elektrickým slahacom.
- 2
Dno sklenených pohárov, v ktorých budete dezertík servírovat posypte hnedým cukrom a pokracujte vrstvou pripraveného jogurtu. Takto pokracujte, kým nespotrebujete jogurt aj cukor, ale posledná vrstva nech je z cukru.
- 3
Odlozte do chladnicky na 2-3 hodiny, kým sa cukor nerozpustí.
- 4
Pre viacerých hostí môzete tento dezert navrstvit do jednej väcsej sklenenej misy, stavu z pomaranca ci citróna môzete nahradit dokonca pomarancovým alebo citrónovým likérom, do jogurtu napríklad primiesat tvaroh ci mascarpone a hnedý cukor obohatit o sekané mandle ci krokant.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Manžel si nevedel vynachváliť, zlopol to ako malinu, aj mne chutilo. Neodhadla som cukor, nabudúce pridám viac, ale aj tak to bolo chutné, veľmi osviežujúce.