
Hroznový závin
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva...

Gaštanová polievka
Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu...

Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...

Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme,...

Pizzový kvet
Túto príjemnú zmenu klasickej pizze som videla na facebooku, celkom sa mi to zapáčilo, tak sa chcem...

Luhačovický skřivan
Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...

Káva Farizej
Dočítala som sa, že za túto kávu vďačíme vynaliezavosti Frizov v 19. storočí, ktorí...

Cestovinový šalát so surimi tyčinkami
Odvaríme si cestoviny, medzitým si v miske zmiešame nakrájanú uhorku, olivy plnené lososom, surimi...

Jarný šalát
neuvádzam množstvá, pretože každý si dá podla množstva porcii ktore ide robit

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Brokolicové taštičky v paprikovej omáčke
Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajce, detskú krupicu, múku, soľ a urobíme tuhšie...

Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...

Fazuľkový prívarok s petržlenovou vňaťou
Variabilné varenie s maximálnym využitím čerstvej petržlenovej vňate, bolo po dlhé desaťročia „top secret special force“,...

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

Domáca cícerová nátierka s maslovou tekvicou
Poznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer. Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa pridáva aj maslová tekvica....
Bezlepkové kysnuté tlačené koláče
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť....

Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

Teľacie fašírky
Mäso a salámu zomelieme na mlynčeku so žemľami, ktoré boli namočené v mlieku. Na oleji...

Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...

Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

Fantastické ovocné lievance
Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Zo žĺtkov, mlieka, kypriaceho prášku, cukru a citrónovej...

Biskupský perníček po mojom
27. 8. 1963 sa stala Bratislava, na 6 rokov, mojim novým domovom...

Grilovaná pražma
pražmu umyjeme pokial je čerstvá, ak je mrazená, len opláchneme námrazu. Nasolíme a do brucha a na...

Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky