Komerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju rodinu, alebo si už hotovú dobrotu vychutnajte v pokoji pri šálke kávy.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 100 ml výberový |
|
| 150 ml |
|
| 3 ks |
|
| 150 g sezónne |
|
| 1/2 bal. |
|
|
|
|
| na vymazanie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- 2
Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu