Foto: palma
Komerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju rodinu, alebo si už hotovú dobrotu vychutnajte v pokoji pri šálke kávy.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
100 ml výberový |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
150 g sezónne |
|
1/2 bal. |
|
|
|
na vymazanie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- 2
Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu