Baklažánové rolky s parmezánom fotorecept

violeta - fotkavioleta, 16. júla 2016
Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept)
Foto: violeta

Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

5-6
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (3 ks)
800 g v konzerve
5 ks
1 ks
4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
 čerstvo mleté
Plnka:
200 g
30-50 g
2 strúčiky
podľa chuti čerstvá
3 ks




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, utrieme a nakrájame na plátky hrubé približne 4-5 mm. Ugrilujeme ich, napríklad v kontaktnom grile, ako ja. Gril potieram olivovým olejom.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme paradajky v konzervách, čerstvé nakrájané paradajky, chilli papričku, nasekanú bazalku, oregano, môžu byť aj sušené. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podusíme pokiaľ nemá omáčka správnu konzistenciu. Nakoniec pridáme približne 1 čajovú lyžičku trstinového cukru, poprípade dosolíme.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si náplň. Vajcia rozhabarkujeme, primiešame 120 g strúhaného parmezánu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, strúhanku a dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Strúhanku pridávajte postupne, zmes nespravte hustú, aby sa dala dobre rozotierať na plátky baklažánu. Ak chcete viac plnky, treba jej spraviť viac, z tohto množstva vám vyjde len tenká vrstva.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno zapekacej misky nalejeme väčšiu polovicu omáčky. Baklažánové plátky natrieme trochou plnky a zrolujeme, ukladáme ich tesne vedľa seba.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch roliek polejeme druhou polovicou omáčky a posypeme zvyšným strúhaným parmezánom.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnené rolky dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C, na 20-30 minút. Podávame ich s bagetou alebo hriankami.

    Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kukulienka71
@violeta , veľmi lákavé rolky. Na foto č.4 som sa čudovala, prečo dávaš paradajkovú plnku na mriežku:-D až potom som si pozrela, že tam je sklo... pekný recept, chválim.
haji
Jsem na tom jako Kuku, ta mísa z jenského skla je tak čistá a čirá, že mě dostala!! Recept i fota jsou fajnová, jsi šikulka!
violeta
Ďakujem dievčatá, práveže tie fotky nie sú dobré, dnes sa nedalo fotiť vonku :)
Originál ma úplne dostal :)
Ak ich ešte niekedy spravím, vymením úvodnú foto...
siisa
Vyzerá to veeeľmi dobre, už aj ja musím z toho baklažánu niečo ukuchtiť. Aj teraz jeden na mňa kuká, vždy keď otvorím chladničku. neodolala som a kúpila. Bojím sa, že o chvíľu bude nepožívateľný :D Dávam 5*
violeta
Ďakujem @siisa , si zlatá:)
Ja baklažán milujem a takto ho vnucujem aj rodine;)
Najlepšie je ho spracovať hneď, keď je čerstvý, netreba ho nasálať, mne tak chutí viac. Ja som už tieto kúpila také napokraji, ale chcela som vyskúšať tento recept...
havino
aj mna si dostala s tým skleneným pekáčom, reku to čo je? :-) výborné, už mám v hlave @kukulienkine rolky, pokukám, porovnám, budem sa inšpirovať vašimi receptami. dva krát po sebe som piekla baklažán s mletým mäsom, tvoj recept mi bol inšpiráciou čo sa týka korenín a zloženia, pridám aj foto za moment. aj tento si ukladám.
piroh
ako nakrajať baklažan pozdlžne na 3-4 mm platky ?
haji
@Piroh (16.7.2016 23:33)
Že by na kráječi?! - si myslím. Vidíš, mě to ani nenapadlo nad tím dumat. Jsem nepolíbená podobnými fajnovými rolkami. To změním.
haji
@Violeta (16.7.2016 21:23)
Jsi na sebe moc přísná, mně se fota líbí a vidíš, že jsi donutila naše mozkovny k většímu výkonu. Všechno se cení! Mávám!
violeta
:)) zapekacia miska, hviezda večera...
Ja som si to ani neuvedomila, ako to vyzerá...
violeta
Možno som podvádzala a mali 5 mm, prepáč, nepoužila som pravítko, bolo to skôr myslené ako príklad, že čo najtenšie...
denyany
Toto by so si dala.... baklažán je super, aj foto.
frezia
Velmi pekne, tiez ich robievam, len s inou plnkou.
adakovalinka
:D :D no mami, pekne, pekne :) ale ked ta pridem pozriet baklazan robit nemusis haha (nemam makcene na klavesnici)
afataga
to musi byt vyborne, aj ked mozno to vajce by som vynechala, mlete hovadzie by nebolo od veci :-)
violeta
Aj mne to u našich lepšie prejde s mäsom, ale to radšej len naplniť polovice baklažánu, načo to skrúcať ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia