Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Bezlepkové rezy s ovocným želé

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 24. marca 2020. Komerčný recept.
50
porcií
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
200 g
100 ml
100 ml (voda)
Ovocné želé:
700 ml (alebo džús, voda)
100 g
2 bal.
Okrem toho:
 (alebo broskyne, mandarínky...)




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne prilievame mlieko, olej a nakoniec jemne vmiešame Cake mix. Cesto vylejeme na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný vyšší plech. Upečieme pri 175 °C dozlatista.

  2. 2

    Väčšiu časť ovocnej šťavy (alebo džúsu či vody) dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšnej tekutine rozmiešame Zlaté krémy a vylejeme do vriacej tekutiny. Za stáleho miešania varíme cca 3 minúty (až kým nezačne želé tuhnúť).

  3. 3

    Na vychladnuté cesto poukladáme ovocie a nalejeme ovocné želé. Necháme v chladničke stuhnúť.

  4. 4

    Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 200 g polohrubej múky a pridáme 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia