Bezlepkové rezy s ovocným želé
Foto: potravinarskavyrobaliana
50
porcií
porcií
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml (voda) |
|
Ovocné želé: | |
700 ml (alebo džús, voda) |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
Okrem toho: | |
(alebo broskyne, mandarínky...) |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne prilievame mlieko, olej a nakoniec jemne vmiešame Cake mix. Cesto vylejeme na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný vyšší plech. Upečieme pri 175 °C dozlatista.
- 2
Väčšiu časť ovocnej šťavy (alebo džúsu či vody) dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšnej tekutine rozmiešame Zlaté krémy a vylejeme do vriacej tekutiny. Za stáleho miešania varíme cca 3 minúty (až kým nezačne želé tuhnúť).
- 3
Na vychladnuté cesto poukladáme ovocie a nalejeme ovocné želé. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 200 g polohrubej múky a pridáme 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu