Medzevské šúlance

pcibulka - fotkapcibulka, 25. augusta 2010

Tento recept koluje v nasej rodine už tretie pokolenie dá sa robiť na sladko aj slano.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na cesto potrebujeme Hrubú múku, soľ, uvarený zemiak, ktorý nastrúhame na strúhadle, vajíčko. Z uvedených ingrediencií si vypracujeme cesto a vytvoríme šúlance požadovanej veľkosti.

  2. 2

    Do vriacej vody dáme šúlance a keď vyplávajú na povrch vyberieme.

  3. 3

    Na rozpustenom masle upražíme strúhanku primiešame šúlance a podľa chuti ocukríme na tanieri alebo osolíme. Prajeme Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

ketty3811
mňam,šúlance mám rada.Ja ich robím na slano a dávam polohrubú múku.
bababa
Robim ich tiež, ale dávam viac zemiakov, vlastne ja ich robím zo zemiakoveho cesta bez vajca.
bababa
Robim ich tiež, ale dávam viac zemiakov, vlastne ja ich robím zo zemiakoveho cesta bez vajca.
bababa
mám nevyspytatelnú myš, tak mi to odišlo 2-krát
yana
Prosim vas, len to nepovedzte mojmu synovi. Len som naznacila, ze som kupila slivky a hned sa pytal kedy budem gule robi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia