Nemo torta

spydigy - fotkaspydigy, 3. februára 2013
Nemo torta
Foto: spydigy

Táto torta bola robená pre syna mojej kamarátky.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
80 g
120 g
5 ks
6 g
maslový krém:
500 ml
250 g
1
2
250 g
2 PL
Iné:




Postup

  1. 1

    Postup je úplne rovnaký ako keď som robila hello kitty totku Cesto: Bielka a žĺtka rozdelíme. Najprv si vyšľahame bielka s krupicovým cukrom do peny. Potom po troškách zašľaháme, vymiešané žĺtka. Nakoniec zašľaháme hladkú múku s kypriac.práškom (ak nechcete mať bledý korpus pridajte PL kakaa, alebo iné farbivo) Zmes potom vylejem do tortovej formy, vystanú papierom na pečenie. Dáme piecť na 170-180 °C cca 25-30 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť) Takto si spravám korpusov koľko potrebujem. cca jeden ma výšku 4-5cm. záleží koľko kypriac.prášku dáte.

  2. 2

    Robím dva krémy. Je taký istý ako maslový krém len tam pridám 50g kakaa

  3. 3

    Maslový krém: Mlieko cukor a vanil. cukor dáme variť. Časť mlieka si necháme na rozmiešanie zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.Do ešte horúceho krému pridáme asi 1/3 tretinu masla a rozmiešame. Necháme /vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Potom kto má rád oriešky, alebo mandle, tak ich kľudne môže pridať

  4. 4

    Keď máme vychladnuté korpusy pokvapkáme ich amaretom, potrieme džemom dáme krém a ja tam dávam ešte aj ovocie. Pridáme ďalší korpus a vrstvujeme a tvarujeme ako chceme :) Trošku krému si necháme pod poťah. Necháme stuhnúť. A potom, už len dáme marcipán a bavkáme sa :)

    Nemo torta - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Nemo torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekná tortička,s ktorou si si ohromne poradila.Oslávenec mal určite veľkú radosť.
tothka
Nie je málo 80 g múky na takú tortu? Obidve, ktoré si pridala majú v podstate 2 poschodia a mne sa to vidí málo. máš tam viac cukru ako múky.
spydigy
@tothka to je recept na jeden korpus... :-) a to uz je na vas kolko si ich spravite :-)
martinka29
pod potah isiel ten isty krem ako do torty?alebo cisto maslovy nestekal potah?
spydigy
Ano nechala som si trosku kremu a dala som ho pod potah.... Mozes pouzit rozne kremy pod potah ale musia byt hladne ziadne hrudky ziadne oresiesky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia