Torta na tatinovú 50-ku

spydigy - fotkaspydigy, 11. februára 2013
Torta na tatinovú 50-ku
Foto: spydigy

Tak túto tortu som spravila na tatinovú 50ku.. Bol z nej nadšeny ale viac bol nadšeny z darčeku, ktorý dostal k torte ( Zobraziť celý popisTak túto tortu som spravila na tatinovú 50ku.. Bol z nej nadšeny ale viac bol nadšeny z darčeku, ktorý dostal k torte ( tandemový zoskok )

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
80 g
120 g
6 g
Maslový krém:
500 ml
1 ks
250 g
2 ks
250 g
2 PL
Iné:




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielka a žĺtka rozdelíme. Najprv si vyšľahame bielka s krupicovým cukrom do peny. Potom po troškách zašľaháme, vymiešané žĺtka. Nakoniec zašľaháme hladkú múku s kypriac.práškom (ak nechcete mať bledý korpus pridajte PL kakaa, alebo iné farbivo) Zmes potom vylejem do tortovej formy, vystanú papierom na pečenie. Dáme piecť na 170-180 °C cca 25-30 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť) Takto si spravím korpusov koľko potrebujem. cca jeden ma výšku 4-5cm. záleží koľko kypriac.prášku dáte.

  2. 2

    Robím dva krémy. Je taký istý ako maslový krém len tam pridám 50g kakaa

  3. 3

    Maslový krém: Mlieko cukor a vanil. cukor dáme variť. Časť mlieka si necháme na rozmiešanie zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.Do ešte horúceho krému pridáme asi 1/3 tretinu masla a rozmiešame. Necháme /vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Potom kto má rád oriešky, alebo mandle, tak ich kľudne môže pridať

  4. 4

    Keď máme vychladnuté korpusy pokvapkáme ich amaretom, potrieme džemom dáme krém a ja tam dávam ešte aj ovocie. Pridáme ďalší korpus a vrstvujeme a tvarujeme ako chceme :) Trošku krému si necháme pod poťah. Necháme stuhnúť. A potom, už len dáme marcipán a bavkáme sa :)

    Torta na tatinovú 50-ku - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Torta na tatinovú 50-ku - obrázok 5

Diskusia k receptu

ethanel
Krasna tie kvety si vyrabala tiez? A ten zoskok by som bral aj ja :)
spydigy
Kvety nie...ale listy ano.... No bol to jeho sen, tak sme mu ho so sestrou zrealizovali :-)
danielas
Ty brďo! Krásny darček ! Jeden aj druhý. Už aj zrealizovaný?
verona0510
Prekrásna tortička, ocino môže byť na Teba hrdý, si šikulka. Kvietky si kúpila? Sú tiež jedlé, alebo z čoho sú? Vyzerajú úžasne :D
spydigy
Kvety som mala, ale neviem odkial uz.. jaasne to bolo presne pred rokom... Tak uz aj zoskok ma za sebou :)
martamm
Spydigy, neverím, že máš len 22 rokov a také nádherné výtvory dokážeš urobiť, krása....
medovnicek
veľmi pekná tortička, si veľmi šikovná, ja som bohužiaľ na takéto veci také jedno óbr poleno
gordonko
robíš cesto opačne ako ja , ale tortu máš nádhernú
vierutt
Krásna torta! To zdobenie "slepo závidím". Si šikulka.
spydigy
@martamm no mám len 22 :) ale tu tortu keď som robila som mala menej... som veľmi rada, že sa vám páči :) @medovnicek ale podľa mňa sa to každý naučí. :)) tak mňa to baví sa s tým hrať a pri jednej torte strávim skoro vždy viac ako 11-12hodín
douglas
Typický chlap- samotný tandemový zoskok cca 30min zážitku, 11-12 hodín tvrdej profesionálnej práce a nadšenie opadne s posledným zhĺtnutým kúskom :). Krásna torta, si moc šikovná.
spydigy
@douglas si ma pobavila, že profesionálnej práce hh .. som čistá amatérka (samouk) :P
cicamaci
Krásna torta. Ja sa chystám na piecť tortu manželovi na Valentína ale bojím sa zdobenia. Aj keď som vyučená cukrárka na zdobenie veľmi nemám :( .
douglas
@spidygi - Amaterka...hmmm...tak to si double sikovna. Mas talent, k tomu sikovne ruky a toho si vaz ;). Ale 11-12 hod obetovat torte - to ja by som nikdy nevenovala...ale nikdy nehovor nikdy!
isabel2
Naozaj nádherná tortička,ten marcipán si vyrábaš sama,alebo kde sa dá kúpiť? Ešte som ho nerobila. Si veľmi šikovná,gratulujem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia