Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
100-120 g, čerstvých alebo mrazených |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
(brokolica, karfi ol, karotka, hrachové struky) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
(čerstvé alebo sušené – bazalka, oregano, rozmarín, tymian, petržlenová vňať, pažítka) |
|
Postup
-
1
Ako prvú pripravíme zeleninovú štrúdľu. Rozvaľkáme lístkové cesto, zeleninovú zmes rozmrazíme, na olivovom oleji orestujeme s cibuľou na panvičke. Orestovanú zeleninu zmiešame s nastrúhaným syrom a vajcom. Poukladáme na rozvaľkané cesto a zavinieme štrúdľu. Potrieme vajcom a dáme piecť do rúry na 160–170 stupňov, kým nie je štrúdľa do zlatista upečená.
- 2
Hovädziu sviečkovicu očistíme a vcelku zľahka opečieme na grile. Mäso musí byť v strede ešte surové. Zmes byliniek nasekáme najemno, pridáme soľ a čierne mleté korenie. Mäso obalíme v tejto zmesi, dáme na panvičku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nie je mäso v strede pekne ružové.
- 3
Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájané dubáky, chvíľu spolu povaríme a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a necháme povariť. Na tanier naservírujeme dubákovú omáčku. Z mäsa nakrájame hrubšie rezne, dáme na omáčku a pridáme kúsok horúcej zeleninovej štrúdle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu