Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100-120 g, čerstvých alebo mrazených
300 ml
1 ks
 (brokolica, karfi ol, karotka, hrachové struky)
100 g
1 ks
 (čerstvé alebo sušené – bazalka, oregano, rozmarín, tymian, petržlenová vňať, pažítka)




Postup

  1. 1

    Ako prvú pripravíme zeleninovú štrúdľu. Rozvaľkáme lístkové cesto, zeleninovú zmes rozmrazíme, na olivovom oleji orestujeme s cibuľou na panvičke. Orestovanú zeleninu zmiešame s nastrúhaným syrom a vajcom. Poukladáme na rozvaľkané cesto a zavinieme štrúdľu. Potrieme vajcom a dáme piecť do rúry na 160–170 stupňov, kým nie je štrúdľa do zlatista upečená.

  2. 2

    Hovädziu sviečkovicu očistíme a vcelku zľahka opečieme na grile. Mäso musí byť v strede ešte surové. Zmes byliniek nasekáme najemno, pridáme soľ a čierne mleté korenie. Mäso obalíme v tejto zmesi, dáme na panvičku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nie je mäso v strede pekne ružové.

  3. 3

    Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájané dubáky, chvíľu spolu povaríme a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a necháme povariť. Na tanier naservírujeme dubákovú omáčku. Z mäsa nakrájame hrubšie rezne, dáme na omáčku a pridáme kúsok horúcej zeleninovej štrúdle.

Diskusia k receptu

joel
No teda, to musi byť fantazia, škoda, že už nemám dubáky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia