Špenát podľa Shirley

pivonka - fotkapivonka, 21. apríla 2010
Špenát podľa Shirley
Foto: pivonka

Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře. Uvarila mäso so špenátom. Neviem, či uvádzala aj množstvo Zobraziť celý popisKeď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře. Uvarila mäso so špenátom. Neviem, či uvádzala aj množstvo jednotlivých surovín, ale asi nie. Zdôraznila totiž, že mäsa musí byť viac, ako špenátu, lebo je to mäso so špenátom a nie naopak. Tento špenát chutil aj tým, ktorí ináč špenát nemusia.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na panvici na oleji speniť nakrájanú cibuľku a cesnak, pridať pomleté bravčové a / alebo hovädzie mäso. Masu necháme opiecť. Ochutíme soľou, korením, bylinkami a podusíme. Pridáme špenát, mimo sezóny mrazený (po rozmrazení ocedený). Opäť chvíľu dusíme. Nakoniec do zmesi rozbijeme vajcia (ako do leča). Zmes miešať, kým vajcia nestuhnú.

  2. 2

    Podávame s rajčinovým šalátom (moja dcéra tvrdí, že s kečupom. Veď... američania. Mimo sezóny môže byť.) Shirley zapiekla v rúre hrianky z bagety potreté cesnakovou pastou. Mne niekedy stačí aj dobrý čerstvý chlebík alebo rožok.

Diskusia k receptu

pivonka
Je to jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept. Neobanuješ, frézia.
sjuz
celkom zaujímavé :), ďalší nový recept na špenátik...
celka
Na zahrádce mám mangold, který se dá připravovat jako špenát.
Vyzkouším tento recept s mangoldem, je zajímavý.
pivonka
@jatanika , na pohľad toto jedlo nevyzerá veľmi lákavo, o to väčšie je prekvapenie, ako výborne chutí. Nastáva sezóna špenátu, treba vyskúšať a určite si ho zopakuješ.
haji
Zkusím i tento recept, špenát miluji. Foto nevypadá lákavě, suroviny jsou OK a z listového špenátu bude výborný. Děkuji za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia