Nepečený marcipán - roláda

abend - bez fotkyabend, 4. decembra 2011

Recept som získala od kolegyne takmer pred tridsiatimi rokmi a odvtedy ani raz táto pochúťka nechýbala u nás medzi vianočným pečivom.

40 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

25 dkg
8 dkg
10 dkg
3 PL
1/3 fľaštičky
10 dkg
5 dkg




Postup

  1. 1

    Na pracovnej podložke ( nepoužívam drevenú dosku ale umelohmotovú, sú bežne dostupné na trhu ) dobre spracujeme všetky uvedené suroviny ,potom marcipánovú hmotu rozdelíme na dva diely- guľky , uložíme do mikroténového vrecúška do chladničky na 24 hodín. Po 24 hodinách ich vyberieme z chladničky a na pracovnej podložke necháme 1/2 hodiny odstáť aby hmota zmäkla. Znova dobre premiesime, potom na tenko vyvaľkáme na obdĺžnik cca. 20 x 30cm. Potrieme čokoládovou polevou a zrolujeme. Zo začiatku si pomáhame nožom nie však špicatým. Po zrolovaní povrch roládky potrieme čokoládovou polevou. Roládka má priemer asi 3- 3,5cm .Roládky zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Pred podávaním krájame na kúsky hrúbky cca.1cm. V chladničke vydržia dlho, u nás nie, lebo rýchlo zmiznú spomedzi vianočného pečiva.

  2. 2

    Čokoládová poleva : 10 dkg čokolády na varenie - obsah kakaa min. 50 % a 5 dkg masla rozpustíme do hladka vo vodnom kúpeli.

Diskusia k receptu

jamaja
tiež si to neviem vysvetliť s tou krupicou ako nakladať....no a okrem iného píše sa tu o marcipánovej roláde a kde sú mandle???
abend
@vranka krupica sa nevarí, @jamaja mandle nahrádza mandlová esencia, v recepte je jasne uvedené ako nakladať so všetkými surovinami. Keby som s týmito mini roládkami nemala len tie najlepšie skúsenosti a reakcie od konzumentov určite by som recept Varecháčkam neponúkala.
abend
@ bety,@ medovníček, @ 3sandara3 vyskúšajte neobanujete. Držím palce pri realizácii.
zdenkas
Pre mňa je toto novinka,ktorú by som chcela vyskúšať.Začínam piecť týždeň pred vianocami a už som menila zoznam na pečenie niekoľko krát ,pretože sa sem pridávajú stále a stále nové receptíky,ktoré stoja za vyskúšanie.
abend
@zdenkas , to sme na tom rovnako, ja mám zoznam na 13 druhov vianočného pečiva, to sú tie ktoré robím každý rok, chcem vyskúšať aj niečo nové, takže toho bude viac. Držím palce pri realizácii marcipánovej rolády, nie je to nič ťažké. Prajem pekné vianoce :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia