Bryndzový koláč s klobáskou
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1/2 kocky |
|
300 - 500 ml (vlažné) |
|
100 - 200 ml |
|
1 ČL |
|
|
|
250 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ.
- 2
Vypracujeme redšie cesto a necháme asi pol hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hlbší plech vytrieme olejom alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie.
- 3
V miske zmiešame smotanu, vajce a bryndzu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút. Potom potrieme zmesou a nasekanou klobáskou a pečieme ďalších 10 minút.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: