Slaný koláč
Slaný koláč

Bryndzový koláč s klobáskou

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
Bryndzový koláč s klobáskou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1/2 kocky
300 - 500 ml (vlažné)
100 - 200 ml
1 ČL
250 g
50 g
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ.

  2. 2

    Vypracujeme redšie cesto a necháme asi pol hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hlbší plech vytrieme olejom alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie.

  3. 3

    V miske zmiešame smotanu, vajce a bryndzu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút. Potom potrieme zmesou a nasekanou klobáskou a pečieme ďalších 10 minút.

Diskusia k receptu