Bryndzový koláč s klobáskou
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ.
- 2
Vypracujeme redšie cesto a necháme asi pol hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hlbší plech vytrieme olejom alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie.
- 3
V miske zmiešame smotanu, vajce a bryndzu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút. Potom potrieme zmesou a nasekanou klobáskou a pečieme ďalších 10 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu