Bryndzový koláč s klobáskou
			   Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 21. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ.
- 2
 Vypracujeme redšie cesto a necháme asi pol hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Hlbší plech vytrieme olejom alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie.
- 3
 V miske zmiešame smotanu, vajce a bryndzu. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút. Potom potrieme zmesou a nasekanou klobáskou a pečieme ďalších 10 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu