
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...

Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve
Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky... bez sterilizácie... papriku baranie rohy som kombinovala s...

Alma paprika plnená kapustou
Boli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú...

Pečená tekvica so zázvorom a s vínom
Vareškov tip:Keď tekvicu upečieme pred tepelnou úpravou získame intenzívnejšiu chuť, farbu a dosiahneme hladšiu konzistenciu pri...

Omáčka na cestoviny aj na zimu
Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký...

Nátierka z kuriatka jedlého
Hľa, štedrosť hôr podpolianských... úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz... na nátierku...

Paradajkový pretlak
Konečne sa môžem pustiť do varenia paradajkového pretlaku. Doteraz sme stihli zrelé paradajky konzumovať. Odkedy...

Jelenka poprehýbaná a čo záhrada dala v sladkokyslom náleve
Včerajšia milá návšteva mi priniesla huby, ktoré som ešte nevidela, nevedela som že aj také...

Pravá macedónska Ljutenica
Tento recept pochadza z Macedonska. Na vareche som objavila niekolko podobnych receptov, ale tento ma ...

Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...

Paradajky zavárané s bazalkou
Pred dvoma rokmi som sem dala podobný recept, teraz som pridala aj bazalku, možno ho...

Kečup s minimom odpadu
Viem , ze na Vareche je nespocetne vela receptov na kecup a pre kazdeho je ten...

Zavárané pečené mäso
Syn mi už dávnejšie hovoril, že by bol rád, keby som mu spravila zopár fliaš...

Lekvár z viacerých druhov ovocia
Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených...

Lekvár z nektáriniek
Potrebovala som spracovať nektarínky zo záhrady. Lekvár z nich sa mi už minul. Vnučka ho...

Morušovo-citrónový džem
Morušu bolo prednedávnom vídať na vidieckych dvoroch oveľa častejšie. Jej súčasná neobľúbenosť sa prisudzuje padavosti plodov...

Čučoriedkový kompót
Ešte som nerobila kompót z čučoriedok. Dúfam, že sa mi podarí. Skoro ráno som...

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...

Jahodový džem
Mala som krásne jahody z domácej produkcie, tak som uvarila z jednej dávky tento chutný džem....

Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou
Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne... tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich...

Zaváraná cvikla s jablkami a anízom a cvikla s chrenom a rascou
Minulý rok som urobila cviklu s jablkami a cibuľou... bola výborná , ale na mňa tá...

Sterilizovaná cvikla
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie...

Zaváraná mrkva s ananásom
V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som...

Figovo-rumový lekvár
viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela...

Kapusta - čalamáda
Túto čalamádu sme robili vždy a k zabíjačke len čerstvú! Recept je na jednu dávku tak ako...

Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.

Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami
Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem......

Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami
Tento rok som mala na mojej hruške nejaké bodkavé plody... nebolo ich veľa, obrala som za...

Výborná kápiová čalamáda
V minulom roku som robila skvelú čalamádu z obyčajnej farebnej papriky. tento rok mám bohatú úrodu...

Paradajkový lekvár zo zelených plodov
Nie každý rok sa v našej oblasti stáva, že máme paradajky ešte v tomto čase v zelenom...

Zavárané suchohríby
Manžel so synom boli len tak na skusy na hríboch . Trochu doniesli . Spravila som...

Tatarská zmes na hrianky
Tento rcp. mám už vari štvrť storočie. Robievam ho väčšinou v lete, ked je dostatok zeleniny. Je...