Foto: babkamt
Potrebovala som spracovať nektarínky zo záhrady. Lekvár z nich sa mi už minul. Vnučka ho má rada na palacinky. Očká jej zažiarili pri otázke, Zobraziť celý popisPotrebovala som spracovať nektarínky zo záhrady. Lekvár z nich sa mi už minul. Vnučka ho má rada na palacinky. Očká jej zažiarili pri otázke, či si z neho vezme aj domov:-)
Postup
-
1
Ráno som bola obrať nektarinky. Odvážila som si 1 kg umytého vykôstkovaného ovocia. Pokrájala som ich na štvrtinky, aby boli v lekvári aj celé kúsky ovocia.
-
2
Nektarinky som chvíľu povarila. Pridala som 1 čl kyseliny citrónovej.
-
3
Cukor som zmiešala s prípravkom na želírovanie. Vsypala som to do hrnca a varila som ho za stáleho miešania 5 minút.
-
4
A šup s ním do pohárov.
-
5
Toto zostalo na koštovku.
-
6
Hneď som si z neho natrela na kúsok maslového chlebíka. Lekvár má aj kúsky sladučkého ovocia. Mne chutil.
-
7
No prišla vnučka a tak som musela na jej prianie spraviť k tomuto lekváru palacinky. Zvyšok lekváru som dovarila na druhý deň. Samozrejme, že sme museli načať jeden pohár lekváru, lebo toho, čo zostalo na ochutnanie bolo málo:-)
@jozka2 to môže byť dobré na zmrzline:-)
@medovn íček tieto u nás dozreté na strome majú fantastickú chuť, ktorá sa nedá s dovozovými ani porovnať. Ale zdá sa mi, že ich u nás málo ľudí pestuje, čo je škoda.