Foto: babkamt
Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a Zobraziť celý popisNa druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a namiesto nektarínok som si priniesla slivky, jablká a hrušky, lebo na už nektarinky nebavili:-)
Postup
-
1
Ku zbytku nektarínkam som si odvážila 250 g očistených sliviek, 250 g jabĺk a 250 g hrušiek.
-
2
Ovocie som si umyla, zbavila jaderníkov a nakrájala .
-
3
Takto to vyzeralo pred varením.
-
4
Ponorným mixérom som ovocie rozmixovala.
-
5
Varila som ho 10 minút, potom som pridala 1 čl kyseliny citrónovej a cukor zmiešaný s pomôckou na želírovanie 1:1. Lekvár som varila ešte 5 minút.
-
6
Skúška hustnutia.
-
7
Vyšlo mi z neho 5 fľašiek. Vľavo je džem z nektarínok.
-
8
Aj tu som ho dala pre porovnanie s marhuľovým džemom - ten je vpravo.
-
9
No a po tej námahe si konečne môžem dať kúsok chlebíka.
@frezia tiež mám rada marhuľový lekvár. Často jem maslový chlieb s lekvárom, po vzhliadnutí dobrého koláča uverejneného na Vareche večer:-)
človek sa môže od teba len učiť (y)
Kk + *****
@pusta ja som len na také tradičné veci naučená. Všelijaké novoty síce skúšam, no niekedy mi manžel povie, nech to už druhý krát nerobím:-) No pochybujem, že ty by si sa mala odo mňa učiť. Je to skôr naopak. No tvoje slová ma napriek tomu potešili:-)
@kukulienka71 súhlasím s tebou, že nové recepty vzniknú aj z nechuti dlho variť ten istý lekvár:-)
varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-lekvar-z-rury/30233-re...