Pečená tekvica so zázvorom a s vínom fotorecept
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 4. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vareškov tip:
Keď tekvicu upečieme pred tepelnou úpravou získame intenzívnejšiu chuť, farbu a dosiahneme hladšiu konzistenciu pri pasírovaní.
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na rovnaké kocky. Dáme na pekáč, pridáme maslo a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C na 15 minút. Keď je tekvica upečená, prebytočné maslo scedíme do hrnca, do ktorého pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú speníme na miernom ohni.- 2
Keď je cibuľa pripravená, pridáme do nej opečenú tekvicu a očistený a na kocky pokrájaný zázvor. Zalejeme to vínom, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a soľou. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút na miernom ohni za občasného miešania.- 3
Keď sa už tekvica rozpadáva, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Podľa konzistencie necháme tekvicové pyré odpariť na miernom ohni za stáleho miešania na stredne hustú kašu. Takto pripravenú kašu z tekvice naložíme do pohárov a sterilizujeme 10 minút pri teplote 90 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu