Foto: ingova
Je to môj recept
15 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky dobre umyjem.Nakrájam do hrnca na štvrťky a dám variť.
-
2
Keď sa rozvaria tyčovým mixérom ich rozmixujem.
-
3
Prepasírujem cez sitko.
-
4
Dám zase variť do shustnutia. Horúce nalejem do fliaš a dám sterilizovať na 100 C, vypnem a necháť v hrnci vychladnúť.
stačilo paradajky pred varením zomlieť na mlynčeku, mixovaním menia farbu na takú umelú oranžovú.
ber to v dobrom, nie ako kritiku, ale ako dobrú radu.
inak je recept super
pozri recept od @zdezda tiež komentáre a fotky, tam sa o tom aj píše.
varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovo-paradajkova-zmes-bez-...
varecha.pravda.sk/recepty/paradajkovy-pretlak-fotorecept/...
Dnes prší, tak sa pustím znovu do varenia paradajok.
mne ale aj iným sa však stalo, že sa im zmenila farba paradajok mixovaním do oranžova z pôvodnej červenej. ked som robila po druhýkrát, tak som ich mlela, nemixovala a farba zostala krásna sýto červená.
je o tom písané v komentároch pod receptom od @zdezda.