Foto: babkamt
Boli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú klobásku. Doniesli sme si z nej aj domov. Kúpila Zobraziť celý popisBoli sme na výlete Gyori. Zastavili sme sa na trhu. Dali sme si tam pečenú klobásku. Doniesli sme si z nej aj domov. Kúpila som si tam aj Almu papriku za zvyšok forintov.
na 80 °C
Suroviny
2 kg |
|
0,5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Nálev: | |
2 litre |
|
7,5 dkg |
|
180 - 200 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
15 ks |
|
10 ks |
|
0,5 čl |
|
kúsok |
|
600 ml |
|
Postup
-
1
Almu papriku som umyla. Vybrala som tie väčšie, ktoré som naplnila kapustou.
-
2
Mala som zvyšok hlávkovej kapusty, z ktorej som robila šalát. Kapustu som na jemno nastrúhala, trochu osolila, aby zmäkla. Z papriky som odstránila vnútro a naplnila som ich kapustou.Naplnené papriky som uložila do fľašky a zaliala nálevom.
-
3
V chladničke bol ešte kúsok karfiolu. Ten som umyla, nakrájala na menšie ružičky.
-
4
Najprv som v slanej vode, do ktorej som pridala 1 čl kyseliny citrónovej, blanžírovala karfiol a papriku. Len chvíľku, aby zelenina nebola mäkká. Z hore uvedených surovín som si uvarila nálev.
-
5
Fľašky som sterilizovala na 80° C 20 minút.Potom som ich dala do suchého dunstu - zabalila som ich do deky,a nechala som ich v nej vychladnúť.
@kukulienka teraz ľutujem, že som z papriky nevzala viac. Tento rok som ju nesadila.
@vodn árka ďakujem za upozornenie. Octu som dala 600 ml.
@izabella929 u nás sa zjedia prvé, takže som rada, že som spravila aspoň pár pohárov. Tento rok som sadila len baraní roh.
plnené kapustou. Aj tento rok som si spravila pár pohárov, medzi ne dala pár čili malých papričiek.
@tinca s tou červenou kapustou to musí byť pastva pre oči
akurát redakcia ponúkla v Pamätáte si ?
@aroooo dobre si sa vynašla. Páči sa mi tvoj nápad - naplniť menšie hrubostenné papriky. Pri servírovaní určite vynikli tvoje kolieska plnenej papriky. Chilli môžem dať len do pár pohárov, hoci máme radi trochu pikantné. No vnučka mi to nezje:-)
@alena45 vďaka za link.