Foto: eldina
viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v Zobraziť celý popisviem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v októbri..:)))))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
figy nakrájať/predtým umyť/, netreba ošúpať
-
3
ponorným mixérom zomlieť../vznikne takáto nevábna masa/
-
4
vyliať do hrnca a dať variť..medzitým si umyť fľaše, trúbu pustiť na 150 °C, na plech dať papier na pečenie, naň položiť fľaše a dať sterilizovať do trúby /kým zovrie masa na lekvár/
- 5
Gelfix zmiešať podľa návodu s cukrom /na jeden balík 2 PL cukru/
- 6
Gelfix s cukrom pridať k figám, dodať zvyšný cukor, aj vanilkový + škoricu a rum/či arómu podľa chuti/a šťavu z jedného citrónu..miešať kým zovrie a povariť minútu..
- 7
plech s fľašami vybrať /mala som "veľké oči" , myslela som, že toho bude viac/..:)
- 8
a nalievať do pohárov..pozor, sú vrelé...najprv som skúšala naberačkou, potom som rovno z hrnca liala do pohárov..:).....dať do suchého dunstu.../do času prípravy"varenie"-dám 10 min, aj ked sa masa varí po zovrení 1 min, lebo kým zovrie, chvíľu to trvá/
- 9
/hlavne sa nikomu nechváľte, že máte domáci figový lekvár, lebo Vám ostane možno AŽ jedna fľaša/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
kdes ty bola-deva mladá..??
vidím ťa tu celkom rada...
chýbal tvoj veselý smiech...že nepočuť ho..?ja dľa úsmevu zvuk si viem domyslieť..!!
už som jedla čerstvé zrelé sladké figy...na jazyku stvárali mi chute divy...
po lekvári môžem len tak túžiť...
ale
hádam dokážem to prežiť..!!
:-)