Foto: afataga
Pred dvoma rokmi som sem dala podobný recept, teraz som pridala aj bazalku, možno ho niekto využije.
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Paradajky som umyla, vykrojila " bubáky" a pokrájala na akési útvary
-
2
Potom som ich mierne natlačila do pohárov, do každého pohára som dala kúsok bazalky a 1 čl soli, tiež trochu šťavy, čo pustili do misy
-
3
Sterilizovala som 20 min. na 100° , asi ste už pochopili podľa počtu lyžičiek soli, že mi vyšlo 26 pohárov, často robím cestoviny na rôzne spôsoby, tak ich spotrebujem.
urobím pár pohárov aj podľa @mijaita , aj ked šupky nám nevadia, lebo zostali na paradajkách ako za čerstva, ja som podla tvojho receptu ich vobec ale vobec nerozvarila, malasom celé kusky, štvrťky paradajok
@mijaita nam supky nevadia a preto to robim takto, lebo je to rychlo a nie je s tym vela roboty :-), tvoje musia byt tiez vyborne, len na mna moc pracne
@havino zeby telepatia? :-)
@kvet8tinka s tym cesnakom je super napad, lutujem, ze to aj mna nenapadlo, ani ta polievka nebude na zahodenie, ale ja nie som moc polievkova
@giussa s tym sitkom ma to nenapadlo, ale kedze ja to pouzivam skoro len na cestoviny, voda sa vyredukuje, ale na ine pouzitie dobry napad
@ivav tiez nemusi byt zle, ale to uz uplne ina zavaranina vhodna na ine pouzitie
@tiginko bodaj by si mala pravdu a mala by som tolko paradajok, mam ich strasne malo, iba na zjedenie, hnusne leto, tieto su z trhu, ale aspon bazalka je moja poctiva
@terinka55 rado sa stalo
@medovnicek , budem rada, ak das potom vediet
@aroooo tak to ti neviem poradit, tieto su dost makke, skor vhodne na cestoviny a ine omacky
Zajtra vyskúšam tvoj rcp, v zime to bude dobré s cestovinou, cesnak sa môže dať aj dodatočne pred konzumáciou.
@garanco to je tiez dobry napad, davas aj sol? a ako dlho ich sterilizujes? ocenujem, ze udavas rozmer v mm :-)
@veronika353 tak to si asi jedina :-), vyskusaj a paci sa mi aj co pise nad tebou @garanco
... a paradajok sa nám urodilo toľko, že rozdávame, aj Tebe by sme dali, keby si bola bližšie...
@garanco dakujem za odpoved aj za ponuku, si mila :-)
@123 tak trochu zavidim, ale doprajem, skus aspon zopar poharikov
taku urodu mozem len v dobrom zavidiet, mne sa paradajky nedaria, tak nech vam padne na uzitok, dakujem za odozvu a za foto, urcite vyuzijes na vselico
potesila si ma, ano mas pravdu, ja sa snazim si zivot zjednodusit, je dost ludi, ktori ti ho robia zlozitym, ale to uz je ina tema, verim, ze budes spokojna, vyuzijes nie len na cestoviny, ale ty si sikovna, uricte ta napadne, kde vsade ich das, ak urobis bez bazalky, mozes dat aj do gulasu a pod., dakujem za krasne foto, chilli nezavidim, mam svoje, ved vies :-)
Dnes mas nejaky upomienkovy den :-), som rada, ze si spokojna.
Mas pravdu. Chcem pripomenut varechacom aj tieto recepty. Robievam ich uz pravidelne a som s nimi velmi spokojna ;-)