Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...
Čína
inšpiráciu som našiel na Vareche, minulý týždeň tu pribudol kopec krásnych receptov :-)...
Segedín
Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti...
Žemľovka s jablkami
Keď mi ostanú rožky, urobím takúto žemľovku. Ja robievam stale len s jablkami (tentokrat...
Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...
Ryžový nákyp alias ryžový koch
Robím ho už nejaké to desaťročie, je od mojej bývalej vedúcej. Nám chutí aj teplý...
Bohatá zeleninová polievka s hlivou
Keďže hlivy bolo viac, a zostali aj stonky, ktorých je škoda, tak budú hlivové...
Syrové fašírky trochu inak
Receptov na syrové fašírky je mnoho, suroviny v tomto recepte som poskladala podľa svojej chuti...
Vyprážané hlivové lupene
Kúpila som krásnu hlivu vlastne ma inšpirovala kamoška, ktorá ju vyprážala a teda chválou nešetrila...
Falošná sviečková z bravčového mäsa
Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká... výborná:)
Restované kuracie prsia s ďumbierom a cesnakom na pestrofarebnom koberci
Iniciatívy na Vareche ma jemne posotili k tomuto môjmu pôvodnému receptu. S komory som vytiahol dávno...
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch
@jerica Potrebovala som mať rýchlo a chutne spravený obed pre nás dvoch , prsia volali...
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Domáci seitan
Seitan je - pšeničná bielkovina, ktorá sa získava v múky vymývaním škrobu. Je to veľmi...
Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)... a že pri...
Mäsové rezance s kapustou
Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení,...
Plnená paprika Negatív
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou, paradajkovou omáčkou. Napadlo mi to...
Mäso so Sweet & Sour Sauce
Je to sice polotovar , ale rychly obed alebo večera raz začas su aj v našej...
Zaúdené ryby vo woku
Polovicu rýb som namarinovala , polovicu nie -kôli deťom. Stačí na pár hodín, potom ryby osušíme obrúskom....
Závitky zo šialene zdravej zeleniny - kelu
Kelové listy tentokrát nie plnené mletým mäsom, ale rybím filé, zmesou zeleniny a syrom s...
Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...
Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.
Kurča á la živánska
... alebo kurča pani S. , ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto,...
Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...
Veľmi rýchla zelenina s tofu
Toto jedlo pripravujem často, pretože často nemám na varenie dosť času a tak len v obchode...
Slowokčina
Názov som vymyslel podľa toho, že sú použité naše, slovenské potraviny a dochucovadlá, jedlo je pripravované vo...