Lososový pstruh na stredomorský spôsob fotorecept
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete "uloviť" 2 krásne kúsky pstruha lososového v chladenom Zobraziť celý popisRyby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete "uloviť" 2 krásne kúsky pstruha lososového v chladenom a nie mrazenom stave a, čuduj sa svete, ani nepáchli a vyzerali celkom čerstvé, tak som sa pustila do reminiscenčného kuchtenia inšpirovaného mojimi nedávnymi potuľkami.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 2 ks lososovity | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL ochutený (provensálske bylinky) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| alebo citróna | 
                                                             | 
                                                    
| strapcové | 
                                                             | 
                                                    
| na ozdobenie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rybky si umyjeme a očistíme. Keďže @honestka nemá rada smutné očká, odrezala som im hlavy (..:(( )
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Nedá mi nepochváliť sa mojím najnovším úlovkom z Nice - použila som ho ako zmiešavaciu misku, uchvátil ma ten názov..:-)))
                                                     - 
                                                    3
                                                    
V miske zmiešame olivový olej, ja som mala taký s provensálskymi bylinkami, môže byť hocijaký, posekáme si zmes byliniek, osolíme a okoreníme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Touto zmesou potrieme rybky zvnútra a necháme cca 1 hodinu v chlade odpočívať.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Opražíme si píniové oriešky na panvici nasucho, posekáme ich a zmiešame so šťavou z jedného pomaranča, strúhankou a posekanými sušenými paradajkami a bazalkovými lístkami. Trochu píniových orieškov si odložíme bokom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Orieškovo-strúhankovou zmesou potrieme vnútro rybiek.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Vrch rybiek posypeme zvyšnými posekanými orieškami, hrubozrnnou soľou, drveným farebným korením a pažítkou. Podlejeme trochou vody, zakryjeme druhým plechom alebo alobalom a dáme do rúry rozohriatej na 200st.C.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Po 30minútach pekáč odokryjeme, pridáme pomedzi rybky strapce cherry paradajoch a odokryté pečieme ešte asi 20 minút.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Upečené môžeme podávať vcelku rovno z pekáča na tanier. Ale odkedy som sa tieto Vianoce sama doma dusila kosťou z kapra, už nikdy nebudem konzumovať nevykostenú rybu. Pri pstruhoch je to veľmi ľahké -len som ho roztvorila, vcelku vybrala chrbtovú kosť, pinzetkou dovyberala zvyšné kostičky a takto otvoreného som ho ešte šupla na 4 minutky do grilu.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu