Rezance so smaženou kapustou fotorecept

pacik - fotkapacik, 7. apríla 2011
Rezance so smaženou kapustou (fotorecept)
Foto: pacik

Toto jedlo pod takýmto názvom varievala moja babka, mama a teraz varím ja.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
125-150 g
300 g sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu zbavíme nepekných listov a pokrájame.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom kastróli roztopíme maslo, asi 125 g a na ňom orestujeme kapustu. Posolíme a pod pokrievkou necháme dusiť. Neprilievame vodu! Občas premiešame.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď kapusta čiastočne zmäkne, kastról poodkryjeme a za občasného premiešania ďalej dusíme za súčasného odparovania vydusenej vody.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď kapusta zmäkne, kastról odkryjeme, zvýšime teplotu pod ním a teraz už za výdatnejšieho miešania smažíme. Miešanie nepodceňovať, aby kapusta neprihorela. Musí sa usmažiť do peknej zlatavej farby. Pri smažení získa sladkastú chuť.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si uvaríme široké rezance, zmiešame s usmaženou kapustou, podľa potreby a chuti ešte môžeme pridať roztopené maslo a soľ, naložíme na tanier a vychutnávame. Aspoň my doma určite, až po dno kastróla. Možno, že zachutí aj vám.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj my sme mávali kapustové fliačky ale mama kapustu strúhala na struháku, nekrájala na rezance, urobila slabý karamel a tak ju dusila, ale aj posolila. Potom sa mohla jesť aj na slano aj na sladko.
1x regri
U nás robíme tzv halušky s kyslou a sladkou kapustou.Je to cestovina krájaná do trojuholníka.Varíme to často,máme doma rodičov( 82 ročných),ktorí nám hovoria,že je to jedlo našich starých materí.
1x regri
Tak to vidite devcence. A u nas jedine na slono, flicky nebo siroke nudle, povařené zelí a pak orestované se slaninou a vmíchané do těstovin. Ale určitě ne strouhane, ale širší nudličky. Je to mana nebeská!
1x hubata