Rezance so smaženou kapustou fotorecept

pacik - fotkapacik, 7. apríla 2011 8:18
Ďalšie recepty »
Rezance so smaženou kapustou (fotorecept)Foto: pacik

Toto jedlo pod takýmto názvom varievala moja babka, mama a teraz varím ja.

3
porcie
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
125-150 g
300 g sušené
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu zbavíme nepekných listov a pokrájame.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom kastróli roztopíme maslo, asi 125 g a na ňom orestujeme kapustu. Posolíme a pod pokrievkou necháme dusiť. Neprilievame vodu! Občas premiešame.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď kapusta čiastočne zmäkne, kastról poodkryjeme a za občasného premiešania ďalej dusíme za súčasného odparovania vydusenej vody.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď kapusta zmäkne, kastról odkryjeme, zvýšime teplotu pod ním a teraz už za výdatnejšieho miešania smažíme. Miešanie nepodceňovať, aby kapusta neprihorela. Musí sa usmažiť do peknej zlatavej farby. Pri smažení získa sladkastú chuť.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si uvaríme široké rezance, zmiešame s usmaženou kapustou, podľa potreby a chuti ešte môžeme pridať roztopené maslo a soľ, naložíme na tanier a vychutnávame. Aspoň my doma určite, až po dno kastróla. Možno, že zachutí aj vám.

    Rezance so smaženou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist