Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou fotorecept
Foto: dorisa
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla bola kupovaná, ako vždy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäsko som umyla, osušila, naklepala , osolila, okorenila a poprášila múkou.
-
2
Na oleji som si spenila cibuľku...
-
3
Na panvici opražíme kusky mäsa, aby sa zatiahli.
-
4
Zatiahnuté mäská dáme do kastróla s cibulkou...
-
5
Podlejeme vodou, osolíme a dusíme do mäkka.
-
6
Keď je mäsko udusené, možeme dokončiť omáčku. Mäso vyberieme na tanier a omáčku rozdelíme do dvoch kastrólov. Do jednej pridáme horčicu,trocha vody v ktorej sme rozmiešali 1PL hladkej muky na zahustenie, necháme prejsť varom a vratime mäská do omáčky.
-
7
Takto vyzerá jedlo pre priatela-ukážka.
-
8
Druhú omáčku pripravíme pridaním paradajkového pretlaku, cukru a nakoniec zahustíme trochou vody s hladkou múkou.
-
9
A takto vyzera jedlo pre mňa. Jedli sme k tomu kupovanú knedlu.
Vďaka za typ :-)