Hlivová mňamka s knedľou alebo na cestoviny fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 6. apríla 2011

Recept je rýchlo hotový a ako píšem v názve, je to mňamka. Môže sa podávať na cestoviny alebo s knedľou.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 - 500 g
1 ks stredne veľká
2 - 3 ks
 dľa chuti
1/2 KL
150 - 200 ml
100 -150  ml
1 - 2 PL ( múku ) na zahustenie
1 PL
2 PL (masť)




Postup

  1. 1

    Použijeme tieto suroviny:

    Hlivová mňamka s knedľou alebo na cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame a speníme, pridáme pokrájanú hlivu, podlejeme trochu vodou, pridáme bobkový list, soľ, koreniacu zmes a podusíme asi 20-25 min.

    Hlivová mňamka s knedľou alebo na cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme smotanu, ( aj pochúťkovú aj na varenie ), pridáme solamyl ( múku )a premiešame. Necháme trochu prejsť varom. Na koniec pridáme horčicu a môžeme podávať. Dobrú chuť !

    Hlivová mňamka s knedľou alebo na cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A takto to je na cestovinách.

    Hlivová mňamka s knedľou alebo na cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Tak hríbové dobroty môžem ,na aký koľvek spôsob,ukladám
3sandra3
to je teda naozaj mňamka... a riadna.... ukladám si a urobím
alexdidi
Je to naozaj mňamka, ktorú robievam dosť často a rovnako ako Ty, len horčicu som nedávala, ale vyskúšam....ja ju zase trochu prifarbujem do ružova mletou červenou paprikou....
bejda7
Jéj,to môže byť dobré...ja robievam na spôsob perkeltu:))
matased
Dnes som toto skvelé jedlo urobila na obed, veĺmi sme si pochutili a hlavne oceňujem nenáročnú prípravu, hlavne časovo! Veľmi dobré, vďaka.
ata8888
Klari a tato hliva uz len vypada bombovo ....musim to vyskusat a ta knedla je ako z rozpravky .....drzim palce ...si sikulka....
mariaklara
Ja sa redakcii ospravedlňujem, chcela som tam niečo opraviť a rcp mi ukázalo ako nový, čakajúci na zverejnenie.
zifi
@Mariaklara - mozem nahradit v rcp spominanu "bylinkovu zmes by Marianna" vegetou resp. ake ma zlozenie ta zmes...?

PS: Vdaka za rcp - ukladam do KK