Foto: mariaklara
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú kosti z karé.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 1/2 kg ( sudová ) |
|
500 g a kosti z karé |
|
50 - 100 g |
|
20 - 25 ks |
|
1 1/2 KL |
|
dľa chuti |
|
50 - 100 ml ( paradajkový pretlak ) |
|
2 - 3 ks surové |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kapustu do hrnca, umyjeme mäso, ( kosti ), vložíme do kapusty, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme mletú papriku a kečup. Trochu osolíme.
-
2
Varíme asi 1,5 - 2 hodiny. Na 1 / 2 hod. si do vody namočíme huby a slivky. Potom ich vložíme do kapusty a varíme asi 25 - 35min.
-
3
Pred koncom postrúhame očistené zemiaky do kapusty na zahustenie a chvíľu povaríme.
-
4
Poznámka :( Na Silvestra pridám aj trochu klobásky nakrájanej na kolieska. Ja si zvyknem pridať do taniera 2 PL kyslej smotany a mám segedínsku kapustu. Oboje podávam s čerstvým, doma pečeným chlebíkom) .
ukladam, nakolko jedla z kyslej kapusty to je moje.
Ked varim zemiaky v supke na zemiakovy salat, vzdy pridam trochu octu do vody, osolim,a viem, ze sa zemiaky nerozvaria. Ten isty princíp. :-)