Moja kapustnica fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 6. apríla 2011

Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú kosti z karé.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava
90 - 120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 1/2 kg ( sudová )
500 g a kosti z karé
50 - 100 g
20 - 25  ks
1 1/2 KL
  dľa chuti
50 - 100 ml ( paradajkový pretlak )
2 - 3 ks surové




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kapustu do hrnca, umyjeme mäso, ( kosti ), vložíme do kapusty, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme mletú papriku a kečup. Trochu osolíme.

    Moja kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Varíme asi 1,5 - 2 hodiny. Na 1 / 2 hod. si do vody namočíme huby a slivky. Potom ich vložíme do kapusty a varíme asi 25 - 35min.

    Moja kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred koncom postrúhame očistené zemiaky do kapusty na zahustenie a chvíľu povaríme.

    Moja kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poznámka :( Na Silvestra pridám aj trochu klobásky nakrájanej na kolieska. Ja si zvyknem pridať do taniera 2 PL kyslej smotany a mám segedínsku kapustu. Oboje podávam s čerstvým, doma pečeným chlebíkom) .

Diskusia k receptu

remcula
Kapustnica má tolik verzí, že člověk neví, co si má vybrat!!
kata50
Táto verzia s bravčovým mäsom je výborná :-))
dorisa
Každá kapustnica musí byť dobrá. Určite aj táto, mňam.
jerica
aj by som si dala , mám rada mastnejšie a Tvoja je toho dôkazom:-))
kuchticka
Toto jedlo varim pravidelne na Silvestra, vatsinou varim kotlety s kostou. Tiez jeme iba s domacim chlebom.
používateľ nemá avatar
mb
mb
ja slivky davam, ale kecup nie. ale kapustnica je ako gulas, individualna ;)
ukladam, nakolko jedla z kyslej kapusty to je moje.
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Ešte som nevaril kapustnicu so slivkami, ale skúsim môže to byť dobré. Ukladám si do kk.
bejaja
určite výborná, ja tiež dávam do kapustnice slivky a aj do kyslej fazuľovej polievky, proste treba to vyskúšať...:))
marienka44
@Mariaklara ,je zname, ze zemiaky v kyslom prostredi sa neuvaria na makko. Preto ich treba uvarit zvlast este pred pridanim kys. kapusty.
Ked varim zemiaky v supke na zemiakovy salat, vzdy pridam trochu octu do vody, osolim,a viem, ze sa zemiaky nerozvaria. Ten isty princíp. :-)
jody
A ja zásadne varím zemiaky v kapustnici, dokonca vcelku, nepokrájané, sú uvarené do mäkka a fantastické. :-)
ata8888
Ahoj Klari ,,,tak som si ta nasla a ukladam si recepriky do kucharskej knihy s nazvom mariaklara....pa-pa
mariaklara
Ahoj @ati , som rada, že si sa konečne zaregistrovala. Vitaj medzi nami, dúfam, že nejaký ten recept sem dáš ?
ata8888
Ahoj ,,,,dakujem ti a urcite aj ja sa ku Vam gazdinkam pridam a prispejem receptikom ....tak nech sa nam dari zdravo ,chutne a dobre varit..pa-pa