Vyprážaný syr v špenátovom liste fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 7. apríla 2011

Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny v kelovom liste. Ja momentalne kel nemam, tak Zobraziť celý popisKed som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny v kelovom liste. Ja momentalne kel nemam, tak som syr zabalila do spenatu. Vlastne, toto nie je orginal slovensky spenat. Tu ho volame silverbeet. Snad mi niekto pomoze a prezradi mi slovensky nazov.

3
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 listov
120 g na vyprazanie
2 ks
6 PL
10 PL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Spenatove listy som si sparila vo vriacej vode asi 1/2 minuty.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zaparene listy som si ulozila na utierku a osusila som ich. Tvrdu cast z prostriedku listu som vyrezala.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na listy som ulozila platky syra.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    List som najprv prelozila po dlzke.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som prelozila spodnu cast.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Balicek som uzatvorila prelozenim vrchnej strany listu. Velmi dobre sa to skladalo, casti listu sa pekne prilnuli k sebe.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zabalene listy som obalila v trojobale, muka+vajicko+struhanka. Vyprazilla som ich na rozohriatom oleji a vyprazene som ulozila na papierovy obrusok. Vyhoda tohoto sposobu vyprazeneho syra je, ze sa nemusim bat ze sa mi syr roztecie. Syr zostane pekne v obale a spenat, alebo kel doda jedlu lepsiu chut.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a to su listy spenatu-silverbeet co mi zostali v zahradke.

    Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
Neviem nech ma opravia ale silver beet - chard je odroda repy.
pivonka
Je to krásne, hneď by som si dala. Ja som takto balila do kelových listov syr a šunku.
foska
Vyzera to ako mangold, ale ten sa tusim povie swiss chard.
marika9
ja si myslím, že sú to listy mangoldu. Robievam podobné jedlo z kelových listov, je to výborné
jody
hej, tiez sa chystam na ten syr v keli, ale toto je tiez velmi inspirativne, asi sa do toho aj lepsie bali ako do kelu...
brigita
Ja si tiež myslím že je to mangold, je ho viac druhov, a mangold má koreň ako repa. Mangold používam namiesto špenátu. Každý má svoju typickú chuť ale občas sa môžu zameniť. Vyskúšam ten syr, je to zaujímavé.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za odpovede. Pozrela som sa na google a swiss chard je take iste ako co som pouzila ja. Zaujimave je ale, ze na balicku semienok co som kupila je napisane silverbeet. Koren to ma trosku vacsi, ale nie az taky velky ako normalna repa.Tu sa to bezne pouziva na varenie ako u nas spenat. @jody , neviem ako sa ten syr bali do kelovych listov, ale ako som uz spomenula v recepte, do tychto spenatovych listov sa to velmi pekne balilo.
janger
Danka, ono to ma asi viac anglickych nazvov: chard, leaf beet, spinach beet, Swiss chard. A je cervena a biela. Tie listy maju trochu chut spenatu, tak asi aj preto sa to vola aj spenat. Tu sa to vola 'snijbiet', ale z toho nic nemas ;-))). A...pekny recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia