Foto: palokuchki
Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny v kelovom liste. Ja momentalne kel nemam, tak Zobraziť celý popisKed som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny v kelovom liste. Ja momentalne kel nemam, tak som syr zabalila do spenatu. Vlastne, toto nie je orginal slovensky spenat. Tu ho volame silverbeet. Snad mi niekto pomoze a prezradi mi slovensky nazov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Spenatove listy som si sparila vo vriacej vode asi 1/2 minuty.
-
2
Zaparene listy som si ulozila na utierku a osusila som ich. Tvrdu cast z prostriedku listu som vyrezala.
-
3
Na listy som ulozila platky syra.
-
4
List som najprv prelozila po dlzke.
-
5
Potom som prelozila spodnu cast.
-
6
Balicek som uzatvorila prelozenim vrchnej strany listu. Velmi dobre sa to skladalo, casti listu sa pekne prilnuli k sebe.
-
7
Zabalene listy som obalila v trojobale, muka+vajicko+struhanka. Vyprazilla som ich na rozohriatom oleji a vyprazene som ulozila na papierovy obrusok. Vyhoda tohoto sposobu vyprazeneho syra je, ze sa nemusim bat ze sa mi syr roztecie. Syr zostane pekne v obale a spenat, alebo kel doda jedlu lepsiu chut.
-
8
No a to su listy spenatu-silverbeet co mi zostali v zahradke.
Diskusia k receptu