Foto: boldy
Nedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a tak som sa rozhodla aj doma pripraviť túto sviečkovú Zobraziť celý popisNedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a tak som sa rozhodla aj doma pripraviť túto sviečkovú pre rodinu. Pripravujem ju na každú vhodnú príležitosť, lebo je veľmi chutná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté mäso mäso nakrájame ostrým nožom malé trhliny a dáme do vnútra kúsky slaniny. Mäso okoreníme a osolíme. Mrkvu, cibuľu a zeler opečieme zľahka na oleji v panvici. Mäso osmažíme na povrchu. Zalejeme 500 ml vody. Všetky koreniny (čierne korenie, bobkový list) zmiešame a varíme. V panvici stále sledujeme dostatok vody. Keď je mäso hotové, odoberieme ho a udržiavame v teple.
-
2
Mäsovú šťavu so zeleninou precedíme cez sito alebo premixujeme ručným šľahačom a vytvoríme omáčku. Omáčku privedieme s trochou vody do varu a zahustíme so smotanou na varenie. Ochutíme ju aj citrónovou šťavou a cukrom. Podávame s domácimi knedlíčkami alebo knedľou, ozdobíme šľahačkou, džemom, petržlenovou vňaťou a citrónom.
@sandratamer samozrejme omáčku, čo ide na maso, už som to opravila
@hor čica? vyskúšam nabudúce
@marienka44 bobkový tam predsa musí byť, ale káva to by už asi zmenilo trošku chuť nie? borievky, brusnice každý nech si dá, načo má chuť :)
do talkového hrna dám olej, bravčové mäso vcelku ( ruža z pliecka, stehno alebo karé - len aby bolo chudé ), opečiem z každej strany, pridám mazenú zeleninu pod sviečkovú, soľ, bobkový list, nové kortenie celé, čierne korenie, podlejem zavriem asi 30 min odkedy začne hrniec syčať dusím, mäso vyberiem, povyberám korenia a všetko spolu zmixujem ponorným mixérom, pridám zátrepku so sladkou smotanou, ocot, štipku cukru , mäso pokrájam na plátky, knedlík a mnam, jednoducho spapať