Hovädzie líčka fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 4. apríla 2011
Hovädzie líčka (fotorecept)
Foto: pivonka

Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že ich váš mäsiar nemá, spýtajte sa ho, možno vás prekvapí. Zobraziť celý popisRecept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že ich váš mäsiar nemá, spýtajte sa ho, možno vás prekvapí. Ja som ich klasicky udusila s prísadami, ktoré som mala doma poruke a boli výborné.

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
90 - 120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL
1 ks
1 ks
 kúsok
ks 1




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka je "kližkovité" mäso, tiež vhodné na guláš.

    Hovädzie líčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V rajnici rozohrejeme masť a mäso na nej zprudka opečieme.

    Hovädzie líčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky a tiež trochu opečieme. Osolíme, pridáme korenie podľa chuti a podlejeme trochou horúcej vody.

    Hovädzie líčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri miernej teplote dusíme, kým nie je krásne mäkké, t.j. najmenej 90 min., aj viac. Dávame pozor, aby šťava nevyvrela, ale nemá jej byť veľa. Príloha môže byť rôzna, ja som použila zemiaky na cibuľke a sterilizovanú červenú repu.

    Hovädzie líčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
talian tiež v nedeľu robil líčka, a je to pochúťka:)
pusta
to je výborný recept a skutočná pochúťka.
pivonka
@marianne69 , v meste vedľa lekárne, oproti pohrebníctvu. Vraveli, že ich ľudia kupujú hlavne na polievku, varené s chrenom môžu byť tiež dobré. Kilo stálo 3,60 € a na pol kila sú dve líčka.
@sjuz , Emanuela som zachytila žiaľ iba na konci, keď ochucoval olej. Predpokladám, že ako správny talian, ich pripravil na víne.
@remcula , pýtaj sa u mäsiarov, za to nič nedáš a určite naďabíš. Pravdu má @pusta , je to pochúťka.
coldbery
Tu sa dá kúpiť kliška v každom mäsiarstve....ja to robím často ,lebo je to fajne šťavnaté mäsko.....príma receptík...:-)))
pivonka
@coldbery , kližka je z nohy zvieraťa, líčka sú z hlavy, aj keď obidvoje je podobné a ako vravíš, fajné šťavnaté mäsko.
pivonka
Keďže sa chystám do Prahy, pozerala som si na nete reštaurácie. Zaujala ma jedna položka z jedálneho lístka: Dušená hovězí líčka s hnědými žampiony a jemné bramborové pyré
... 425,- (Kilo líčok stojí u nášho mäsiara 3,60 €, čo je 108,50 Sk).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia