Foto: pivonka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že ich váš mäsiar nemá, spýtajte sa ho, možno vás prekvapí. Zobraziť celý popisRecept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že ich váš mäsiar nemá, spýtajte sa ho, možno vás prekvapí. Ja som ich klasicky udusila s prísadami, ktoré som mala doma poruke a boli výborné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie líčka je "kližkovité" mäso, tiež vhodné na guláš.
-
2
V rajnici rozohrejeme masť a mäso na nej zprudka opečieme.
-
3
Pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky a tiež trochu opečieme. Osolíme, pridáme korenie podľa chuti a podlejeme trochou horúcej vody.
-
4
Pri miernej teplote dusíme, kým nie je krásne mäkké, t.j. najmenej 90 min., aj viac. Dávame pozor, aby šťava nevyvrela, ale nemá jej byť veľa. Príloha môže byť rôzna, ja som použila zemiaky na cibuľke a sterilizovanú červenú repu.
@sjuz , Emanuela som zachytila žiaľ iba na konci, keď ochucoval olej. Predpokladám, že ako správny talian, ich pripravil na víne.
@remcula , pýtaj sa u mäsiarov, za to nič nedáš a určite naďabíš. Pravdu má @pusta , je to pochúťka.
... 425,- (Kilo líčok stojí u nášho mäsiara 3,60 €, čo je 108,50 Sk).