Broskyňové gule fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 4. apríla 2011

Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky necháme do mäkka uvariť.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich buď pretlačíme alebo nastrúhame na najmenšom strúžiku.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridávame polohrubú múku podľa potreby tak, aby sme vytvorili nelepivé cesto.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ho cca 10min. odležať.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ si nakrájame broskyňe.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odtrhávame si kúsky cesta a balíme broskyne.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Gule necháme prevariť cca 5-6 min.

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí obalíme v pomletom maku a podávame s cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť:)

    Broskyňové gule (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Gule su vždy dobré, s akýmkoľvek ovocím. Ja osobne robím ribezlové, marhulové,jahodove, čerešnove, slivkové a ešte čučoriedkoé, mnam.
hubarka35
jéjda až mi slinky tečú pri pohlade na tiegulky-musim doniest kompoty od dedka hlavne broskinkový a budem gulkovat....
vierik
Doriska už včera si ma navnadila,výborne niečo,tak zajtra veru budú,či s makom lebo orechami,ale už teraz sa tešííím...
kuchticka
@zuzickaaa , to nam nemas robit - tolku chut a nemozem si dat. :-)))
Ale mam v plane v stredu robit lekvarove s makom, ktory uz je 3 roky stary opatrovany ako poklad v mraznicke. Dufam, ze je stale dobry.
remcula
Já si tady čtu ten recept, koukám, nějaké broskvové koule:-)), tak čtu, zírám, postrouhané brambory, říkám si, kdy se tam do těch brambor přidají ty broskve?? :-)) A ony jsou to knedlíky!! :-)) Super, díky za pobavení!! :-))
ejmepb
Do cesta soľ áno, ale do vody nie, staré kuchárky hovorili že budu mazľavé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia