Foto: zuzickaaa1
Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky necháme do mäkka uvariť.
-
2
Potom ich buď pretlačíme alebo nastrúhame na najmenšom strúžiku.
-
3
Pridávame polohrubú múku podľa potreby tak, aby sme vytvorili nelepivé cesto.
-
4
Necháme ho cca 10min. odležať.
-
5
Zatiaľ si nakrájame broskyňe.
-
6
Odtrhávame si kúsky cesta a balíme broskyne.
-
7
Gule necháme prevariť cca 5-6 min.
-
8
Po vychladnutí obalíme v pomletom maku a podávame s cukrom a roztopeným maslom. Dobrú chuť:)
Ale mam v plane v stredu robit lekvarove s makom, ktory uz je 3 roky stary opatrovany ako poklad v mraznicke. Dufam, ze je stale dobry.