
Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Čerešňový nákyp
Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Paradajkovo-cuketová polievka s pórom
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová. Ak máme málo času, príde vhod.

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami
Umytú rozobratú brokolicu varím v 2 hrncoch. V jednom v osolenej vode iba hlávky. V...

Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Pohánka s pórom a tofu
A je tu zase iná dobrota s pohánkou. :) Tí, ktorí tofu nemusia, si...

Kuracie plátky v marináde
Toto je jedno z jedál, ktorého samotná tepelná príprava zaberie niekoľko minút....

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Tvarohom plnená palacinka z rúry
Fantastická sladká dobrota na sviatok i piatok, pre malých aj veľkých jedákov.

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Huby s Nivou
V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné....

Brokolicová polievka s batatmi
Bataty sa stali mojou obľúbenou zeleninou a často nimi nahrádzam zemiaky....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Jemná krémová pórová polievka s krutónmi
Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.

Vyprážané pirohy s kyslou kapustou
Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a...

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Jednoduchá pohánka s bryndzou
Toto jednoduché jedlo, veľmi rýchlo hotové, sa u nás kedysi robievalo často. Výbornou prílohou...