Foto: danculka
Keďže na zelený štvrtok,bol špenát,vo veľký piatok dospelý držali veľký pôst,ale deti to nechápali,tak nám urobili uhorkovú omáčku s vyprážaným hráškom,ja som to nazvala Zobraziť celý popisKeďže na zelený štvrtok,bol špenát,vo veľký piatok dospelý držali veľký pôst,ale deti to nechápali,tak nám urobili uhorkovú omáčku s vyprážaným hráškom,ja som to nazvala haluškami,lebo som to musela pretláčať cez,, haluškár"... oni to robili cez strúhadlo na mrveničku a ja to mám,len štvorcového tvaru..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120g alebo krupica |
|
1dl |
|
1ks |
|
podľa svojej chuti |
|
2dl na vysmážanie |
|
pol pohára |
|
1dl+4dl vody |
|
podľa svojej chuti |
|
1/2 poh. |
|
1pl |
|
1pl aj viac |
|
Postup
-
1
Urobíme cesto z múky vajca mlieka a soli,necháme postáť zatial si nakrájame uhorky a dáme variť do šťavy z nich do ktorej sme dali vodu,uvaríme do mäkka...Odstáte cesto so dáme na dierkovaný lopárik na halušky a do horúceho oleje popretláčame cesto..
-
2
v oleji trošku popražime ale nie na tmavo,boli by veľmi tvrdé,potom vyberieme na misu...
-
3
Uhorkovú omáčku zatrepeme smotanou a múkou,podľa toho, akú hustú ľúbite nakoniec dochutíme soľou,ale v náleve je všetko...nakoniec dáme kôpor..
-
4
podávame z vyprážanými haluškami,dobrú chuť!
vyzeraju úžasne...príma...ďalšie nové jedlo...:-)))
Takže aj pre mňa ,úplne nové jedlo,a zaujímavé,ktoré isto vyskúšam...
Oplatí sa dolovať v takej dobrej knihe v hlave...