Zabíjačkový tanier fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 6. apríla 2011
Zabíjačkový tanier (fotorecept)
Foto: alexdidi

Manžel miluje jaternice s krúpami. Keďže sa mu také podarilo kúpiť, dokúpili sme surovú klobásku na pečenie, údené a zo suda sme vybrali naloženú Zobraziť celý popisManžel miluje jaternice s krúpami. Keďže sa mu také podarilo kúpiť, dokúpili sme surovú klobásku na pečenie, údené a zo suda sme vybrali naloženú kyslú kapustu, aby boli na tanieri zabíjačkové špeciality, ako pri zabíjačke....

2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 plátky
500 g
1 ks
1 ČL
500 g




Postup

  1. 1

    Kapustu zmiešame s cibuľou pokrájanou na plátky, rascou, soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme do pekáčika.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kapustu poukladáme klobásku, údené a jaternice. Potrieme trochu masťou a podlejeme vodou. Ja dávam jaternice do alobalovej "vaničky", lebo pri pečení zvyknú prasknúť, ale tentokrát zostali krásne celé. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, porežeme na štvrťky a obvaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút. Po 30 minútach pečenia zabíjačky vložíme do rúry aj pekáč s obvarenými zemiakmi pokvapkanými masťou z pečenej jaternice(ak nepraskla) alebo bravčovou masťou a spolu pečieme ďalších 20 minút.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier dávame zemiaky, kapustu, klobásu a jaternicu.

Diskusia k receptu

cica2
no už je dosť hodín ale veru, neodolala by som takejto výbornej dobrote :)
alexdidi
Tak na noc by som si tiež toto nedávala, ale tak raz v roku na obed nám možno neuškodí....viem, že toto je takmer tak časté slovenské jedlo ako bryndzáky a každý to pozná, pridala som ho ako také pripomenutie v čase pred Veľkou nocou, ked sa robia zabíjačky a pre mladé gazdinky možno návod na rýchlu prípravu v jednom pekáčiku....
dorisa
Naozaj, krasna papanica, a ešte k tomu pivko!
rolfynka
no krasne aj dobre mam taketo jedlo rada ale raz za cas a jaternicky aby ti nepraskli musis trocha poprepichovat tak neprasknu
jerica
@stefanm tak to si zaklincoval :-0)) @alexdidi nepoznám takého čo by si na tejto zabíjačkovej orgii nepochutnal,stará dobrá klasika!:-))
alexdidi
No teda @stefanm , ako píše @jerica priklincoval si to... a k tomu náš Šariš, tak to nemá chybu, ďakujem za tak krásny doplnok....
duschko
Tych par dkg navyse ma snad nezabije. Ked na tej vareche su take same dobroty. Viem co bude u nas zajtra na obed. Vdaka za typ.
hannah22
veru raz za čas takéto hody neuškodia,tiež si občas takto zamaškrtíme, ja k tomu pridávam pár cibuliek aby sa upekli a veru dobré pivko ,@stefanm , to nemá chybu .... :))
modrykamen
Už nerobíme zabíjačky, ale dakedy to bol po kapustnici hlavný zabíjačkový chod na večeru, aby sa zistilo aké bolo prasiatko a aké sme urobili jaternice a klobásy. Akurát mäso sa pieklo surové (krkovička), nie údené. Alebo sa pieklo len mäso s húrkami, klobásou a zemiakmi a zajedalo sa kyslou kapustou práve vybratou zo suda a zaváranými uhorkami. Pivo sme vtedy nepili, bolo vínko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia