Zabíjačkový tanier fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 6. apríla 2011
Zabíjačkový tanier (fotorecept)
Foto: alexdidi

Manžel miluje jaternice s krúpami. Keďže sa mu také podarilo kúpiť, dokúpili sme surovú klobásku na pečenie, údené a zo suda sme vybrali naloženú kyslú kapustu, aby boli na tanieri zabíjačkové špeciality, ako pri zabíjačke....

2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 plátky
500 g
1 ks
1 ČL
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu zmiešame s cibuľou pokrájanou na plátky, rascou, soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme do pekáčika.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kapustu poukladáme klobásku, údené a jaternice. Potrieme trochu masťou a podlejeme vodou. Ja dávam jaternice do alobalovej "vaničky", lebo pri pečení zvyknú prasknúť, ale tentokrát zostali krásne celé. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, porežeme na štvrťky a obvaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút. Po 30 minútach pečenia zabíjačky vložíme do rúry aj pekáč s obvarenými zemiakmi pokvapkanými masťou z pečenej jaternice(ak nepraskla) alebo bravčovou masťou a spolu pečieme ďalších 20 minút.

    Zabíjačkový tanier (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier dávame zemiaky, kapustu, klobásu a jaternicu.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tak na noc by som si tiež toto nedávala, ale tak raz v roku na obed nám možno neuškodí....viem, že toto je takmer tak časté slovenské jedlo ako bryndzáky a každý to pozná, pridala som ho ako také pripomenutie v čase pred Veľkou nocou, ked sa robia zabíjačky a pre mladé gazdinky možno návod na rýchlu prípravu v jednom pekáčiku....
Už nerobíme zabíjačky, ale dakedy to bol po kapustnici hlavný zabíjačkový chod na večeru, aby sa zistilo aké bolo prasiatko a aké sme urobili jaternice a klobásy. Akurát mäso sa pieklo surové (krkovička), nie údené. Alebo sa pieklo len mäso s húrkami, klobásou a zemiakmi a zajedalo sa kyslou kapustou práve vybratou zo suda a zaváranými uhorkami. Pivo sme vtedy nepili, bolo vínko.

Pridaj komentár k receptu: