Foto: dorisa
Dnes sme mali klasiku- halušky s kapustou.
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na pripravu.
-
2
Zemiaky očistíme nastrúhame, pridáme soľ a múku a vypracujeme cesto na halušky.
-
3
Postrúhame si kapustu...
-
4
...na tuku opražíme cibuľu a kapustu udusíme do mäkka ,osolíme,okoreníme.
-
5
Do veľkého hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme halušky, ktoré ,ked vyplávaju na povrch, sú uvarené. Vyberieme ich sitkom a hodíme do udusenej kapusty. Premiešame dochutíme soľou a čienym mletým korením a možeme jesť.
Obdivuejm na obr.č.3 robot, ktory aj struha kapustu. :-) Si s nim urcite spokojna. Ja si tiez musim taky zadovažiť.
Opravujem: aby klzali
hovorila moja starka