Pozole fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 3. apríla 2011

Aj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o tento recept s vami podeliť. Ide o pozole Zobraziť celý popisAj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o tento recept s vami podeliť. Ide o pozole blanco (biele pozole), ale má aj ďalšie variácie - pozole verde (zelené pozole) a pozole rojo (červené pozole). Farba závisí od druhu rozmixovaného čili, ktoré sa pridáva pri varení. Biele pozole sa varí bez čili. Namiesto kuraciny sa môže použiť aj bravčovina.

180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 ks
1 ks strúčik
4 ks
50 g
Obloha:




Postup

  1. 1

    Kukuricu uvaríme v 5 litroch vody s vápnom. Keď voda začne vrieť, hrniec odstavíme a necháme odpočívať cez noc (8 až 24 hodín). Potom kukuricu dobre umyjeme a odstránime šupku a "hlavičku" z každého kukuričného zrna.

    Pozole (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkého hrnca dáme kukuricu, cibuľu, cesnak, soľ a bobkové listy. Zalejeme vodou a varíme, kým kukurica nezmäkne a neotvorí sa.

    Pozole (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pozole varí, pripravíme si "oblohu". Reďkovky nakrájame na malé kocky, šalát natrháme na menšie kúsky. Keď je kuriatko mäkké, vyberieme ho a "potrháme" na "vlákna".

    Pozole (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Servírujeme tak, že do polievku naberieme do taniera, do nej vložíme kuracie mäso, šalát, reďkovky, avokádo, posypeme čili a oreganom a vytlačíme šťavu zo štvrť limetky. Ako príloha sa podávajú tostadas (opražené tortillas) alebo tacos torados (zrolované upražené tortillas plnené syrom, nastrúhanou mrkvou, mäsom alebo zemiakovou kašou).

    Pozole (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :D

    Pozole (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katka82
mňam,vyzerá to naozaj výborne,no neviem či by som si trúfla!:-))
jerica
oku pohladenie jazyku lahodiace , uložím si aby som si ho niekedy pripomenula,výborné !!
palokuchki
Velmi zaujimavy recept, moze to byt naozaj dobre. Recept si ukladam a aj vyskusam.
julica
ďalší recept od teba do knizky. čile je čili? :)
jarco
recept pre popolušku :-) špičkové fotky
lubisthemple
@julica , áno, je to čili, už som to zmenila :) niekedy sa dám až príliš ovplyvniť španielčinou
@katka82 , ono to nie je také zložité, len to dlho trvá
@jerica , ďakujem
@jarco , máš pravdu, po hodine a pol umývania kukurice po zrniečkach som sa cítila ako popoluška :)
@palokuchi , som rada, že aspoň niekto to môže vyskúšať. máš v austrálii možnosť kúpiť takú kukuricu? predáva sa už aj predvarená pod názvom "hominy posole corn". potom prvú časť receptu môžeš vynechať :)
jatanika
na popolušku sa hrať iste nebudem, ale recept je krásne spracovaný, nezvyčajný a jedlo určite chutné...
lucylee
úžasné a krásna prezentácia a fotopostup ako vždy, teším, teším na ďalšie recepty!
jody
Velmi pekne, velmi cudzokrajne, velmi inspirujuce. :-)
bozulka
Podľa fotiek to musí veľmi dobre chutiť,možno by sa to dalo prispôsobiť k našim surovinám.Myslím tú kukuricu.Je veľký rozdiel v chuti?S ostatnými surovinami problém nieje.
lubisthemple
@bozulka , s tou našou kukuricou by to nebolo ono, chutí úple inak. kukurica na pozole po uvarení ako kukurica ani nevyzerá a má svoju veľmi špecifickú chuť a vônu.
nectaris
Ahoj @lubisthemple , zaujal ma tvoj recept, rada by som túto polievočku uvarila, môj drahý manžel miluje rôzne polievky, ale mohla by si mi prosím ťa vysvetliť čo je to to vápno a prečo sa tam pridáva? Ďakujem.
lubisthemple
@nectaris , žial pozole asi neuvaríš, pretože na slovensku sa nedá zohanť druh kukurice, ktorý sa na jeho prípravu používa. vápno je biely prášok, ktorý sa používa napr. pri murárskych prácach alebo na posypanie polí na jeseň. vápno sa pridáva ku kukurici aby sa po uvarení dala umyť od šupky, ktorú má na povrchu.
lubisthemple
@nectaris , tak to je nieco uplne ine :) v USA ju urcite zozenies v nejakom mexickom obchode uz predvarenu...tu netreba varit s vapnom :) predavaju ju v plechovkach :)







nectaris
Vďaka, pomohlo mi to. Ešte nájsť mexický obchod v okolí :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia