Foto: lubisthemple
Aj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o tento recept s vami podeliť. Ide o pozole Zobraziť celý popisAj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o tento recept s vami podeliť. Ide o pozole blanco (biele pozole), ale má aj ďalšie variácie - pozole verde (zelené pozole) a pozole rojo (červené pozole). Farba závisí od druhu rozmixovaného čili, ktoré sa pridáva pri varení. Biele pozole sa varí bez čili. Namiesto kuraciny sa môže použiť aj bravčovina.
tepelná úprava
Postup
-
1
Kukuricu uvaríme v 5 litroch vody s vápnom. Keď voda začne vrieť, hrniec odstavíme a necháme odpočívať cez noc (8 až 24 hodín). Potom kukuricu dobre umyjeme a odstránime šupku a "hlavičku" z každého kukuričného zrna.
-
2
Do veľkého hrnca dáme kukuricu, cibuľu, cesnak, soľ a bobkové listy. Zalejeme vodou a varíme, kým kukurica nezmäkne a neotvorí sa.
-
3
Kým sa pozole varí, pripravíme si "oblohu". Reďkovky nakrájame na malé kocky, šalát natrháme na menšie kúsky. Keď je kuriatko mäkké, vyberieme ho a "potrháme" na "vlákna".
-
4
Servírujeme tak, že do polievku naberieme do taniera, do nej vložíme kuracie mäso, šalát, reďkovky, avokádo, posypeme čili a oreganom a vytlačíme šťavu zo štvrť limetky. Ako príloha sa podávajú tostadas (opražené tortillas) alebo tacos torados (zrolované upražené tortillas plnené syrom, nastrúhanou mrkvou, mäsom alebo zemiakovou kašou).
-
5
Dobrú chuť :D
@katka82 , ono to nie je také zložité, len to dlho trvá
@jerica , ďakujem
@jarco , máš pravdu, po hodine a pol umývania kukurice po zrniečkach som sa cítila ako popoluška :)
@palokuchi , som rada, že aspoň niekto to môže vyskúšať. máš v austrálii možnosť kúpiť takú kukuricu? predáva sa už aj predvarená pod názvom "hominy posole corn". potom prvú časť receptu môžeš vynechať :)
:)