![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom
Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou
Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jaternicová nátierka
Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacia pečeň v masti
Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahôdkové rezy v kyslej smotane
Použite marinované sleďové ryby. Nemusí byť vždy majonéza, stačí aj kyslá smotana, aby si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou
Ja a huby veľmi nie sme kamaráti, toto je jeden z mála receptov, kde ich dokážem zjesť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sterilizovaná bravčová nátierka
Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrová roláda so šunkou
Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sardinková nátierka podľa ČSN
Ostalo mi balenie jemného tvarohu, tak som ho chcel nejak využiť, opäť som nahliadol do knižky receptúr studených pokrmov... a hľa, sardinková nátierka......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bombový cviklovo-mrkvový šalát
Tento šalát je naozajstná chuťová bomba, na prvý pohľad bláznivá kombinácia surovín ale výsledok stojí za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vlašský šalát špeciál podľa ČSN
Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený hermelín
Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia nátierka s pórom
Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....