Kurací šalát
Kurací šalát

Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 23. novembra 2019
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept)
Foto: kvakac

Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g čerstvá
150 g čerstvá
4 strúčiky
80 g
420 g
300 g hustý
100 g (koreň)
Koreniny:
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
1 KL
1 PL (kto chce)
Na nálev:
2 l
0,5 l
1 ks
4 ks
6 ks
15 ks
Na riedenie šalátu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mrkvu a zeler očistíme, kuracie prsia umyjeme a necháme v celku.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme všetko, čo je v ingredienciách na nálev napísané. Plus kuracie prsia, mrkvu, zeler a dva očistené strúčiky cesnaku. Varíme asi pol hodiny. Mäso a zeler budu skôr uvarené, tak ich vytiahneme a mrkvu necháme dovariť. Druhú cibuľu pokrájame na veľmi drobno a dáme do sitka, ktoré na minútu dáme do horúceho nálevu. To pôjde na miešanie šalátu, zatiaľ nám vychladne.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené mäso po vychladnutí nakrájame na drobno, ono sa podstate samé dosť rozpadá. Mrkvu, zeler, uhorky a ďalšie dva strúčiky cesnaku strúhame na drobno a pridáme pripravenú cibuľu, ktorú sme pred tým v sitku trochu povarili.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridáme všetky uvedené koreniny a majonézu.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas miešania šalátu si jogurtom a nálevom doladíme hustotu šalátu, aká nám vyhovuje. Prípadne dosolíme a máme šalát hotový. Dobré je ho dať aspoň na dve hodiny do chladničky postáť a schladiť. Čím dlhšie postojí, tým lepšie chutí.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás sa ho nevieme dojesť. Domá spravené je predsa len lepšie ako z obchodu. Malá rada na záver. Uvarený nálev môžte použiť na aspik. Trebárs na recept podľa @Kimla špekáčky v aspiku alebo iné.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
@123 (23.11.2019 19:30)

Vďaka za koment. Nie, že len zaujímavé, ale i dobré. Už ju skúsilo viacero ľudí od Varechy a zatiaľ sa im chutila.
@letelka (24.11.2019 10:44)

Vďaka za koment. To máš pravdu o tých zbytkoch. Keď sme robili kuracie rezne, tak vždy ostali také kúsky. Treska rybacia je tiež dobrá, ale kuracie kúsky nemajú kosti. Po uvarení ryba sa zbehne na polovicu a kuracie prsia ostanú skoro cele.
Robievam, odkedy som našla recept tu na vareche, nemá chybu, zatiaľ chutila každému, kto ochutnal. Akurát nedávam cesnak a miesto cibule pór. Odporúčam vyskúšať, stojí to zato.
@izabella929 (24.11.2019 12:12)

Vďaka za koment. No ako som uviedol ryba sa po varení zbehne na polovicu a prsia ostanú skoro cele. Kilo Tresky stojí 7 aj 8 EUR a kilo kuracích prs 4 eura teraz, takže je to aj ekonomickejšie.
Mám ráda takové saláty všeho druhu. A dobře píšeš o treske a smrsknutí, ryby obecně smrskávají i peněženku, svatá pravda! Pěkný recept a sama se sobě divím, že jsem dlouho nic podobného nedělala. To se změní. Chlívek Častejšie robit nemám a zdá se, že ho brzy zavedu, díky milý @kecemis za inspiraci. Tobě, milý @kvakac , díky za super receptík i fota!
@haji (9.12.2019 13:25)

Vďaka za koment. Ako som písal u nás je veru často na stole. Keď ho urobím viem čo som do neho dal a hlavne je chutnejší, ako tie kupované. Už tam dávajú všetko možné, aby nahnali objem.
@kuko95 (23.11.2019 20:00)
Ty si čo za super odborníka?!? Na domáce horalky od Olinecky si napísal citujem: "nie som si ist ci cera a palmarin su to spravne pre deti.vymen to za maslo a bude to ok". A teraz, na domaci šalát zadrieš, že ten z obchodu nič nenahradí. Ten z obchodu, ktorý je plný ečiek, prídavných látok a konzervantov. Nezdá sa ti trošku, že si odporuješ? Šalát som robila práve včera a je výborný, lepší ako z obchodu
fotku síce nemám, ale recept bol s veľkým úspechom odskúšaný. Kedže môj muž na moje počudovanie, lebo patrí medzi "klasikov", povedal, že mu asi chutí lepšie ako klasická treska, tak už je zaradený do overených a obľúbených. Len na okraj, nedala som kyslé uhorky, aj tak bol vynikajúci

Pridaj komentár k receptu: