Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Šalát z cestovín risini fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 16. júla 2020
Šalát z cestovín risini (fotorecept)
Foto: kvakac

Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné. Manželka si to priala na zajtrajšiu oslavu, s dcérou robia akúsi párty, tak čoby nie, keď sa pozrie tými prosebnými očami. Len už to vidím, že budem v sobotu hluchý. Aj u vás je to, keď sa zíde zopár žien, dajú si po dva deci vína a už sa chlap k slovu nedostane. Ach jaj.

15
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
425 g (v konzerve, Bonduelle)
500 g čerstvé
5 PL (alebo olivový)
5 ks (uvarené na tvrdo)
250 g
250 g pochúťková
1 ks
Na nálev:
5 PL
5 PL
5 PL (podľa chuti)
5 PL
2 PL
1 KL (nemusí byť)
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ako prvé dáme variť cestoviny a vajíčka na tvrdo.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku a šampiňóny pokrájame na malé kúsky. Zeleninu z konzervy si pripravíme bez nálevu, ten si odložíme do pohára, budeme ho neskôr potrebovať. Mrkvu z konzervy pokrájame na drobno.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olej a dusíme najskôr papriku, asi po piatich minútach pridáme šampiňóny. Medzi tým očistíme uvarené vajcia a pokrájame ich na drobno.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusíme tak dlho, až sa polovica vody v hrnci vyparí. Pridáme ostatnú zeleninu. Chvíľu zohrejeme a hrniec odstavíme zo sporáku.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes pridáme k uvareným cestovinám, osolíme a zľahka premiešame.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do prázdneho hrnca dáme všetko potrebné na nálev, rozvaríme a hneď odstavíme zo sporáku.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nálev nalejeme na cestovinový šalát a pridáme aj nakrájané vajíčka.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko spolu premiešame. Už teraz je to dobré a teplé.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kto chce by mohol skončiť, naložiť na tanier a posypať strúhaným parmezánom. To je diétnejšia verzia teplého samostatného jedla.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No kto má rád majonézu, tak to nechá ochladnúť a pridá majonézu s kyslou smotanou. Pol na pol. Šalát necháme postať v chladničke aspoň štyri hodiny a viac.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom môžeme podávať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k obloženým misám. No aj takéto taniere môžeme pripraviť. Šalát je fakt chutný, no masso je masso, mne tam chýba.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi múdra a vysoko inteligentná reakcia manžela na prosbu jeho krajšieho JA. Šaláty, aj cestovinové, sú častým "hosťom" aj na našom stole a v kombinácii so zeleninou a hubami sú naozaj najsamlepšejšie.
1x kvakac
@sracz (16.7.2020 23:42)

Vďaka za koment. Ja sa na tom bavím ako vychutnávajú, že je to dobré a diétne. No dajú si trochu vína a potom sú dobré aj grilované prasiatka. A je po diéte. No čo už máme ich radi, také aké sú.
1x sracz