Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Šalát z cestovín risini fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 16. júla 2020
Šalát z cestovín risini (fotorecept)
Foto: kvakac

Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné. Manželka si to priala na zajtrajšiu Zobraziť celý popisRisini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné. Manželka si to priala na zajtrajšiu oslavu, s dcérou robia akúsi párty, tak čoby nie, keď sa pozrie tými prosebnými očami. Len už to vidím, že budem v sobotu hluchý. Aj u vás je to, keď sa zíde zopár žien, dajú si po dva deci vína a už sa chlap k slovu nedostane. Ach jaj.

15
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
425 g (v konzerve, Bonduelle)
500 g čerstvé
5 PL (alebo olivový)
5 ks (uvarené na tvrdo)
250 g
250 g pochúťková
1 ks
Na nálev:
5 PL
5 PL
5 PL (podľa chuti)
5 PL
2 PL
1 KL (nemusí byť)
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ako prvé dáme variť cestoviny a vajíčka na tvrdo.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku a šampiňóny pokrájame na malé kúsky. Zeleninu z konzervy si pripravíme bez nálevu, ten si odložíme do pohára, budeme ho neskôr potrebovať. Mrkvu z konzervy pokrájame na drobno.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olej a dusíme najskôr papriku, asi po piatich minútach pridáme šampiňóny. Medzi tým očistíme uvarené vajcia a pokrájame ich na drobno.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusíme tak dlho, až sa polovica vody v hrnci vyparí. Pridáme ostatnú zeleninu. Chvíľu zohrejeme a hrniec odstavíme zo sporáku.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes pridáme k uvareným cestovinám, osolíme a zľahka premiešame.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do prázdneho hrnca dáme všetko potrebné na nálev, rozvaríme a hneď odstavíme zo sporáku.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nálev nalejeme na cestovinový šalát a pridáme aj nakrájané vajíčka.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko spolu premiešame. Už teraz je to dobré a teplé.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kto chce by mohol skončiť, naložiť na tanier a posypať strúhaným parmezánom. To je diétnejšia verzia teplého samostatného jedla.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No kto má rád majonézu, tak to nechá ochladnúť a pridá majonézu s kyslou smotanou. Pol na pol. Šalát necháme postať v chladničke aspoň štyri hodiny a viac.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom môžeme podávať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k obloženým misám. No aj takéto taniere môžeme pripraviť. Šalát je fakt chutný, no masso je masso, mne tam chýba.

    Šalát z cestovín risini (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

sracz
Veľmi múdra a vysoko inteligentná reakcia manžela na prosbu jeho krajšieho JA. Šaláty, aj cestovinové, sú častým "hosťom" aj na našom stole a v kombinácii so zeleninou a hubami sú naozaj najsamlepšejšie.
1x kvakac
kvakac
@manya (16.7.2020 18:55)

Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš a nech ti to chutí, ako nám.
kvakac
@sracz (16.7.2020 23:42)

Vďaka za koment. Ja sa na tom bavím ako vychutnávajú, že je to dobré a diétne. No dajú si trochu vína a potom sú dobré aj grilované prasiatka. A je po diéte. No čo už máme ich radi, také aké sú.
1x sracz
kvakac
@olinecka (17.7.2020 19:01)

Vďaka za koment. Je to dobré aj bez majonézy. No majonéza v tom je samlepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia