Šalát z cestovín risini fotorecept
Foto: kvakac
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné. Manželka si to priala na zajtrajšiu Zobraziť celý popisRisini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné. Manželka si to priala na zajtrajšiu oslavu, s dcérou robia akúsi párty, tak čoby nie, keď sa pozrie tými prosebnými očami. Len už to vidím, že budem v sobotu hluchý. Aj u vás je to, keď sa zíde zopár žien, dajú si po dva deci vína a už sa chlap k slovu nedostane. Ach jaj.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
500 g |
|
425 g (v konzerve, Bonduelle) |
|
500 g čerstvé |
|
5 PL (alebo olivový) |
|
5 ks (uvarené na tvrdo) |
|
250 g |
|
250 g pochúťková |
|
1 ks |
|
Na nálev: | |
5 PL |
|
5 PL |
|
5 PL (podľa chuti) |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 KL (nemusí byť) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Ako prvé dáme variť cestoviny a vajíčka na tvrdo.
-
2
Papriku a šampiňóny pokrájame na malé kúsky. Zeleninu z konzervy si pripravíme bez nálevu, ten si odložíme do pohára, budeme ho neskôr potrebovať. Mrkvu z konzervy pokrájame na drobno.
-
3
Do hrnca dáme olej a dusíme najskôr papriku, asi po piatich minútach pridáme šampiňóny. Medzi tým očistíme uvarené vajcia a pokrájame ich na drobno.
-
4
Dusíme tak dlho, až sa polovica vody v hrnci vyparí. Pridáme ostatnú zeleninu. Chvíľu zohrejeme a hrniec odstavíme zo sporáku.
-
5
Zmes pridáme k uvareným cestovinám, osolíme a zľahka premiešame.
-
6
Do prázdneho hrnca dáme všetko potrebné na nálev, rozvaríme a hneď odstavíme zo sporáku.
-
7
Nálev nalejeme na cestovinový šalát a pridáme aj nakrájané vajíčka.
-
8
Všetko spolu premiešame. Už teraz je to dobré a teplé.
-
9
Kto chce by mohol skončiť, naložiť na tanier a posypať strúhaným parmezánom. To je diétnejšia verzia teplého samostatného jedla.
-
10
No kto má rád majonézu, tak to nechá ochladnúť a pridá majonézu s kyslou smotanou. Pol na pol. Šalát necháme postať v chladničke aspoň štyri hodiny a viac.
-
11
Potom môžeme podávať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k obloženým misám. No aj takéto taniere môžeme pripraviť. Šalát je fakt chutný, no masso je masso, mne tam chýba.
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš a nech ti to chutí, ako nám.
Vďaka za koment. Ja sa na tom bavím ako vychutnávajú, že je to dobré a diétne. No dajú si trochu vína a potom sú dobré aj grilované prasiatka. A je po diéte. No čo už máme ich radi, také aké sú.
Vďaka za koment. Je to dobré aj bez majonézy. No majonéza v tom je samlepšie.
Vďaka za koment. Máš pravdu chuťovo je výborný.