Fazuľové struky s jamón serrano fotorecept
Foto: noemi
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze bude chutit aj vam. Je velmi jednoduchy a Zobraziť celý popisTento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze bude chutit aj vam. Je velmi jednoduchy a podstatne rychly a chutny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazulove struky umyjeme, odkrojime konceky a prekrojime na 2-3 kusky, ja preferujem ani dlhe ani kratke. Struky mozu byt ploche ale aj okruhle. Najlepsie vsak cerstve. Dame varit do osolenej vody na cca 15-20 minut,tak aby sa nerozvarili a ostali chrumkave.
-
2
Kym sa struky varia pripravime si vsetko co potrebujeme. Osupeme cesnak a nakrajame na platky. Nakrajame jamon serrano alebo udenu slaninu na kocky.
-
3
Na panvicu dame trochu olivoveho oleja a nechame ho zohriat. Pridame cesnak a trochu ho osmazime. Pridame jamon serrano alebo slaninu a smazime za staleho miesania.
-
4
Ked je cesnak a jamon serrano ci slanina uz osmazena, pridame scedene struky, sol a cierne korenie podla chuti a asi tak za pol lyzicky udenej papriky. Podlejeme vinom a dobre premiesame. Nechame vyredukovat a dochutime ak treba.
-
5
Par minut takto dusime a miesame a je hotovo. Vypneme skor ako sa odpari vsetka stava a servirujeme. Dobru chut prajem.
Diskusia k receptu