Foto: kimlo
Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality. Je to taký babicovský jednoduchý recept Zobraziť celý popisTento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality. Je to taký babicovský jednoduchý recept z internetu, niekomu sa môže hodiť ako zužitkovať ostatok jaternice alebo zabíjačkovej kaše. Nátierka, ktorá sa podáva za studena, najlepšie s chladeným pivom...
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si 1 jaternicu, 1 cibuľu a 2 surové vajcia.
-
2
Jaternicu rozrežeme a vyberieme obsah alebo vytlačíme z črievka.
-
3
Na troche masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, tak aby nám nezhnedla.
-
4
Pridáme kašu z jaternice a na miernom ohni poopekáme.
-
5
Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom ohni miešame pokiaľ nestuhnú. Dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.
-
6
Podávame na chlebe alebo hrianke, s uhorkou a pivom. Túto nátierku možno pripraviť aj z krvavničky, alebo kombináciou krvavnice a jaternice.
Som rád že som Ťa nesklamal priateľu. Na to že je to také jednoduché, aj mi bolo divnô že ake je to dobré... asi to tak má byť, veď čo môže byť zlé na dobrej jaterničke... ;-)
Len vyskúšaj kamarát... keď spomínaš guláš, v sobotu idem variť na akciu, ako vždy v kotline od Teba... nemá chybu.
Nech ti vzorne dymí a spoločnosti chutí. Ja zatiaľ len 2x. Začínajúcu masť som vymenil za slaninu.
Ja dávam aj masť aj slaninu.
U nás je dostať vajíčkové jelitá, niekedy ich kupujem. A pomazánku som jedla podobnú, len vajce bolo uvarené natvrdo a posekané a pomiešané.