Avokádový toast s vajíčkom fotorecept
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 6. marca 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, najemno nasekanú cibuľku, limetkovú šťavu, soľ, korenie a vymiešame nátierku.
-
2
Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo na panvici a potrieme ho pripravenou avokádovou nátierkou.
- 3
V hrnci privedieme do varu vodu, pridáme ocot, plameň stíšime, vareškou vodu roztočíme a pridáme do nej vajíčko, ktoré vďaka kyslému roztoku bude držať svoj tvar. Keď bude bielok uvarený a žĺtok stále tekutý, vajce vyberieme a položíme na toast.
- 4
Dva žĺtky dáme do misky na vodný kúpeľ, pridáme soľ, korenie a víno. Zmes šľaháme do peny, aby sa uvarila, ale tak, aby sa nezrazila. Keď je zmes hotová, odstavíme z pary a za stáleho šľahania pomaly prilievame roztopené maslo. Na záver primiešame nasekanú pažítku a omáčkou prelejeme pripravený toast.
- 3
Diskusia k receptu