Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
porcií
príprava
na 70-80 °C
Suroviny
575 g mleté (mix hovädzie - bravčové) |
|
300 g |
|
100 g surová |
|
25 g (82 %) |
|
120 ml (33 %) |
|
Koreniny: | |
10 g |
|
10 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/3 KL |
|
1 PL (alebo biely kryštálový) |
|
1 KL (nemusí byť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie pečienky so slaninou, smotanou a maslom rozmixujeme na hladko. Pridáme k mletému mäsu (oká 3 mm) plus koreniny. Všetko dobre zmiešame, miešame tak dlho až sa vytvorí lepivá súdržná hmota.
-
2
Teraz to môžeme dať do pohárov a do pary. Ďalšia možnosť je dať to do sáčku a do šunkovaru, ako robím ja. Vrch sáčku uzavrieme a nasadíme vrchnák s pružinou. Necháme postať v chlade aspoň 2 hodiny. Potom to dáme variť podľa teplomeru na 70 - 80 °C na teplomere je to vyznačené červenou farbou. Varíme dve hodiny tak, že vrch šunkovaru nie je vo vode. Po tejto dobe to dáme prudko ochladiť. Až potom otvoríme šunkovar a prebytočnú vodu vylejeme a znovu chladíme v chladničke aspoň 12 hodín.
-
3
Potom už len krájame a degustujeme. Málo chleba, veľa paštéty, lebo od chleba sa priberá. Malá rada na záver - nikoho nevolajte na návštevu, lebo vám to zjedia. Je to totiž nebo a dudy.
Krásná práce a ještě krásnější fotečky!!