Voda

Energia 0 KJ
Kalórie 0,0 kcal0%
* voda - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je voda

prazdny

Dusený tas kebap

Hlavné jedlá

Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Turecký mäsovo– zeleninový güvec

Hlavné jedlá

Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa...

prazdny

Jogurtová polievka

Bezmäsité jedlá

V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.

prazdny

Gazpacho

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

prazdny

Grécky slaný koláč s baklažánom

Bezmäsité jedlá

Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

prazdny

Avgolemono polievka

Kuracie mäso

Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.

prazdny

Tekvicový závin

Bezmäsité jedlá

Tekvicu nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť.

prazdny

Farfalle s lososovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

prazdny

Ryba s rajčiakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

prazdny

Varený losos s kôprovým dressingom

Hlavné jedlá

Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

prazdny

Ľahká kuracina na póre

Kuracie mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...

prazdny

Kuracie prsia na provensalskom korení

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

prazdny

Salašské bryndzové pirohy

Bezmäsité jedlá

Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

prazdny

Salašská špecialita – hovädzí guľáš

Hovädzie mäso

Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

prazdny

Zemiaky na kyslo

Bezmäsité jedlá

Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.

prazdny

Baraní guláš

Hlavné jedlá

Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

prazdny

Pečená baranina s údenou slaninou

Hlavné jedlá

Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...

prazdny

Kuracie kúsky na hríboch

Kuracie mäso

Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na rozpálenom oleji, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme....

prazdny

Ľubovniansky vrabec

Bravčové mäso

Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...

prazdny

Zajac na paprike

Hlavné jedlá

Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.

prazdny

Pečené baranie mäso

Hlavné jedlá

Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.

prazdny

Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami

Polievky

Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

prazdny

Hubová polievka

Bezmäsité jedlá

Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

prazdny

Bryndzová polievka

Bezmäsité jedlá

Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....

prazdny

Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou

Kuracie mäso

Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Gazdovský hubový guláš

Hlavné jedlá

Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

prazdny

Šalát z peniazovky

Šaláty

Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....

prazdny

Nepravá držková polievka

Polievky

Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou...

prazdny

Hubová polievka s mrveničkou

Polievky

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme...

prazdny

Hubovo–zeleninová polievka

Polievky

Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Dunajská polievka

Polievky

Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...

prazdny

Polievka z kapra

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...

prazdny

Pudingovo– smotanový koláč

Dezerty

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...