Je rýchle, a veľmi chutné. Od Talianov :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.
- 2
Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.
- 3
Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa :)
- 4
Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske - z tohto objemu mi vyšli dve VEĽKÉ kolesá pizze - hrúbka cca 0,5 - 0,7 cm. Môžete si samozrejme urobiť aj tri menšie :) Nasleduje základ - a obloha podľa ľubovôle. Pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A hej, je pravda, ze sol inhibuje kvasenie, tiez by som ho nedala priamo hned do kvasku