Fašiangová bravčová huspenina
Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
360-420 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7 hodín. (Do vývaru môžete pridať ošúpanú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku a celé čierne korenie.) Voda nesmie silno vrieť, len mierne klokotať. (Počas varenia odoberáme z vrchu mastné oká.)
- 2
Do misy dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, mletú červenú papriku. Pridáme asi 0,5 dl vývaru, rozmiešame a postupne si do každej nádoby rozdelíme pripravenú zmes, vložíme uvarene mäso a zalievame vývarom.
- 3
Dáme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Podávame s octom, cibuľou a chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu