Fašiangová bravčová huspenina

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
Fašiangová bravčová huspenina
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
360-420 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1/2 kg
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7 hodín. (Do vývaru môžete pridať ošúpanú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku a celé čierne korenie.) Voda nesmie silno vrieť, len mierne klokotať. (Počas varenia odoberáme z vrchu mastné oká.)

  2. 2

    Do misy dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, mletú červenú papriku. Pridáme asi 0,5 dl vývaru, rozmiešame a postupne si do každej nádoby rozdelíme pripravenú zmes, vložíme uvarene mäso a zalievame vývarom.

  3. 3

    Dáme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Podávame s octom, cibuľou a chlebom.

Diskusia k receptu