Barania polievka s fazuľou
Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Fazuľu si namočte deň vopred. Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte. Zalejte vodou, nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni domäkka. Umytú, napučanú fazuľu uvarte domäkka vo vode, v ktorej sa máčala. Dávajte pozor, aby sa nerozvarila. Vývar z uvareného mäsa preceďte cez husté sitko, mäso pokrájajte na kocky.
-
2
Na oleji opražte najemno nakrájanú cibuľu, na tenké rezance nakrájanú papriku, zalejte vývarom, krátko povarte a vývar podľa potreby dochuťte soľou.
-
3
Pri podávaní do polievky vložte uvarenú precedenú fazuľu, mäso, uvarené cestoviny a kyslú smotanu.
Diskusia k receptu