Barania polievka s fazuľou

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
Barania polievka s fazuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g
1 l
100 g
3 dl
1 ks
1 ks
0,5 dl
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočte deň vopred. Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte. Zalejte vodou, nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni domäkka. Umytú, napučanú fazuľu uvarte domäkka vo vode, v ktorej sa máčala. Dávajte pozor, aby sa nerozvarila. Vývar z uvareného mäsa preceďte cez husté sitko, mäso pokrájajte na kocky.

  2. 2

    Na oleji opražte najemno nakrájanú cibuľu, na tenké rezance nakrájanú papriku, zalejte vývarom, krátko povarte a vývar podľa potreby dochuťte soľou.

  3. 3

    Pri podávaní do polievky vložte uvarenú precedenú fazuľu, mäso, uvarené cestoviny a kyslú smotanu.

Diskusia k receptu